بررسی باززایی غیر مستقیم در رز

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 873

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_709

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

بهنژادی رز از طریق سنتی با استفاده از تلاقی و انتخاب صورت می گیرد. این روش ها با توجه به وجود هتروزیگوسیتی بالا و منابع ژنی محدود، آنطورکه باید نتوانست هاند جوابگوی نیازهای اصلاحی رز باشند. روش های مهندسی ژنتیک برای بهنژادی رز بسیار مناسب هستند، زیرا امکان انتقال و تغییر ژن ها را به طور هدفمند فراهم می کنند.اما انتقال ژن رز نیازمند این است که پروتوکلهای معتبر و قابل اطمینانی برای کشت درون شیشه و باززایی گیاهان تراریخت شده در دسترس باشد. در این آزمایش به این منظور بررسی باززایی مستقیم از برگهای درون شیشه ای رز رقم ’ Black Baccara ‘ سه نوع ریز نمونه تهیه شد: قطعه بالایی حاصل برش افقی برگچه ، قطعه پایینی حاصل برش افقی برگچه و قطعه حاصل از برش عمودی برگچه. ریز نمونه ها پس از خراش دهی بر روی محیط های کشت حاوی تیمارهای مختلف هورمونی قرار گرفتند. محیط MS با غلظتهای مختلف هورمونی ( 2,4,-D (0, 10, 20, 40, 80( μM و , 20 , 10 , 2,4,5-T (040,80 در ترکیب با ( NAA (1μM بکار برده شد. ریز نمونه ها به مدت 5 هفته در تاریکی نگاه داشته شدند. پس از ظهور کالوس های جنین زا آماربرداری شده و به محیط باززایی MS حاوی 10 μM TDZ قرار گرفتند. نتایج نشان داد که محیط های کشت حاوی 2,4,-D کالوسهای جنین زا و در نهایت جنین های رویشی یا سوماتیکی بیشتری نسبت به محیط های حاوی 2,4,5-T تولید کردند

نویسندگان

لیلا پورحسینی

دانشجوی دکترای دانشگاه علوم و تحقیقات

مریم جعفرخانی کرمانی

عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی جهاد کشاورزی

علی اکبر حبشی

عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی جهاد کشاورزی

احمد خلیقی

عضو هیئت علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، دانشکده کشاورزی 27 الی ...
  • Estabrooks, T., Browne, R., and Zhongmin, D. (2007). 2 , ...
  • Kim, C.K., Chung, J.D., Park, S.H., Burrell, A.M., Kamo, K.K., ...
  • Korban S.5 (2006) Somatic embryogenesis in rose: gene expression and ...
  • Li, X.Q., Krasnyanski, S.F., and Korban, S.S. (2002). Somatic embryogenesis, ...
  • نمایش کامل مراجع