تحلیل روابط بین معنای معنوی با بهزیستی معنوی، شادی ذهنی، رضایت از زندگی، شکوفایی روانشناختی، امید به آینده و هدفمندی در زندگی دانشجویان
محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 10، شماره: 3
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 465
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TBS-10-3_006
تاریخ نمایه سازی: 27 مهر 1400
چکیده مقاله:
سابقه و اهداف: تعریف معنا در زندگی به اشکال متنوعی از انسجام و یکپارچگی در زندگی تا هدفمندی و برخورداری از جهت یا معناداری و اهمیت هستی شناسی از دیدگاه فرد تجربه کننده ارائه شده است. هدف اصلی پژوهش حاضر تحلیل روابط بین معنای معنوی با بهزیستی معنوی، شادی ذهنی، رضایت از زندگی، شکوفایی روانشناختی، امید به آینده و هدفمندی در زندگی دانشجویان دانشگاه اصفهان و آزاد اسلامی خوراسگان بوده است.
روش بررسی: جهت انجام این پژوهش از یک طرح پژوهشی همبستگی استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانشجویان دانشگاه اصفهان و آزاد اسلامی خوراسگان در سال تحصیلی ۱۳۸۹-۱۳۸۸ تشکیل می دادند که به روش تصادفی طبقه ای و با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه کوهن و مانیون و موریسون، تعداد ۴۰۰ نفر بعنوان حجم نمونه در نظر گرفته شدند. ابزارهای اصلی گردآوری اطلاعات در این پژوهش شامل مقیاس های معنای معنوی ماسکارو و همکاران، بهزیستی معنوی کارمودی و همکاران، شادی ذهنی لیبومیرسکی، رضایت از زندگی داینر، شکوفایی روانشناختی داینر و دیسواس- داینر، امید به آینده اسنایدر و همکاران و هدفمندی در زندگی اسچیر و همکاران بود. پایایی مقیاس ها بر حسب ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب ۷۹/۰، ۸۷/۰، ۵۶/۰، ۶۰/۰، ۸۷/۰، ۸۲/۰ و ۷۴/۰ و روایی آنها نیز به شکل صوری و محتوایی توسط متخصصین روانسنجی و موضوعی مورد تایید قرار گرفت.
یافته ها: یافته ها نشان داد که بین معنای معنوی با دو زیر مقیاس بهزیستی معنوی(باور معنوی و آرامش معنوی)، شادی ذهنی، رضایت از زندگی، شکوفایی روانشناختی، امید به آینده و هدفمندی در زندگی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد و بیشترین رابطه معنای معنوی با هدفمندی در زندگی دانشجویان می باشد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه گام به گام گویای آن بود که در گام اول، هدفمندی در زندگی ۳۸ درصد، در گام دوم با اضافه شدن باور معنوی ۴۷ درصد، در گام سوم با اضافه شدن آرامش معنوی ۵۰ درصد، در گام چهارم با ورود شکوفایی روانشناختی ۵۲ درصد و در نهایت با افزودن امید به آینده ۵۳ درصد از واریانس معنای معنوی تبیین می گردد.
نتیجه گیری: به نظر می رسد که معنای معنوی به وسیله هدفمندی در زندگی، باور معنوی، آرامش معنوی، شکوفایی روانشناختی و امید به آینده تحت تاثیر قرار گیرد. به عبارت دیگر، زمانی که دانشجویان درک کنند که معناداری در زندگی شان مبتنی بر معنویت است، تلاش می کنند که هدفمند رفتار کنند.
کلیدواژه ها:
Keywords:Spiritual meaning ، Subjective happiness ، Satisfaction with life ، Psychological flourishing ، Hope for future. ، واژه های کلیدی: معنای معنوی ، شادی ذهنی ، رضایت از زندگی ، شکوفایی روانشناختی ، امید به آینده.
نویسندگان
محمد علی نادی
Islamic Azad University, Khorasgan Branch, Esfahan, Iran
ایلناز سجادیان
Islamic Azad University, Khorasgan Branch, Esfahan, Iran