محتوای وصیت نامه شهدای آموزش و پرورش تاکستان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس آموزش و پرورش و دفاع مقدس
  • کد COI اختصاصی: MPST01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 453
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید قراخانی

کارشناس ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان و دبیر معارف آموزش و پرورش تاکستان

حمیده قراخانی

کارشناس ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی بوئین زهرا و مربی پیش دبستانی آموزش و پرورش تاکستان

حامد ربیعی

کارشناس ارشد ریاضیات مالی دانشگاه علامه طباطبائی تهران و دبیر ریاضی آموزش و پرورش تاکستان

چکیده

یکی از راههای شناخت اندیشه ها و سیره زندگی شهدای دفاع مقدس، بررسی و تحلیل وصیت نامه آنان است. بررسی وصیت نامه های شهدای مجموعه آموزش و پرورش کشور از جمله معلمین و دانش آموزان مانند شهید حسین فهمیده و چرایی انگیزه آنان برای حضور در جبهه که پرشورترین صنف از اقشار مردمی بوده اند حائز اهمیت است به ویژه که معلمین شهید به عنوان الگوی دانش آموزان و دانش آموزان شهید به عنوان الگوهای تربیتی برای آیندگان دارای وصیت نامه هایی مشتمل بر محتوای گوناگون از جمله تربیتی هستند که برای دست اندرکاران آموزش و پرورش کشور می تواند به عنوان الگو در تصمیم گیری قرار گیرد. بر این اساس، پژوهش حاضر به مطالعه و تحلیل محتوای وصیت نامه شهدای دانش آموز و فرهنگی آموزش و پرورش تاکستان در دوران دفاع مقدس به شیوه اسنادی و با کمک تکنیک محتوایی می پردازد که در مجموع از ۵۳۹ گزاره مطلوب از وصیت نامه ها ۲۰ مقوله از ۲۵ وصیت نامه یافت گردید. در نهایت با بررسی داده های توصیفی مقوله ها ، سه مقوله بصیرت/ روشنگری/ اعتقاد راسخ به جهاد، ولایت فقیه/ امام خمینی (ره) و توصیه به تقوی/ رضای الهی/ مبارزه با نفس از اهمیت بالاتری نسبت به سایر مقولات در وصیت نامه های شهدای آموزش و پرورش تاکستان برخوردار بودند.

کلیدواژه ها

دفاع مقدس، آموزش و پرورش، وصیت نامه شهدا، تحلیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.