نقش واسط های خود ایده آل بدنی در رابطه نارضایتی بدنی و مقایسه اجتماعی در زنان دارای وزن اضافه شهر تهران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF01_468
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 232
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان پروا

کارشناس ارشد مشاوره خانواده، دانشگاه پیام نور ، تهران، ایران

علی شیرافکن کوپکن

استادیار دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر نقش واسطه ای خود ایده آل بدنی در رابطه نارضایتی بدنی و مقایسه اجتماعی در زنان دارای وزن اضافه شهر تهران یود. روش پژوهش توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان دارای اضافه وزن مراجعه کننده به کلینیکهای تغذیه و رژیم درمانی شهر تهران در فاصله زمانی ۱۳۹۹-۴۰۰ که دارای پرونده بودند که به صورت سرشماری ۶۱۸ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه تصویر بدنی لیتلتون، آستوم و پیوری ( ۲۰۰۵ )، مقیاس مقایسه اجتماعی گیبونز و بانک (۱۹۹۹) و پرسشنامه کلیشه سازی بدن ایده آل توسط استیک و گراس((۱۹۹۸ جمع آوری و با روش آماری رگرسیون و معادلات ساختاری با نرم افزار spss-۲۵ و Amos-۲۴ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: نتایج رگرسیون نشان داد مقایسه اجتماعی p=۰/۰۰۰) و ( =۰/۳۵ و خود ایده آل بدنی p=۰/۰۰۵) و ( =۰/۱۴ به طور مثبت و معناداری نارضایتی بدنی را در زنان دارای اضافه وزن پیش بینی کرده اند. همچنین یافته ها نشان دادند که همایندی مثبت و معناداری بین مقایسه اجتماعی با خود آیده ال بدنی p=۰/۰۰۰) و ( =۰/۳۰ وجود دارد. همچنین نتایج معادلات ساختاری نشان داد خود ایده آل بدنی رابطه بین نارضایتی تصویر بدنی و مقایسه اجتماعی را به صورت جزئی واسطه میکند. نتیجه گیری: با توجه به رابطه بین متغیرهای مورد پژوهش پیشنهاد میشود برای کاهش نارضایتی تصویر بدنی ناهماهنگی شناختی بین خود واقعی و خودآیده آل بدنی را کاهش دهند.

کلیدواژه ها

خود ایده آل بدنی، نارضایتی بدنی، مقایسه اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.