چگونه توانستم استرس دو دانش آموز کنکوری را کاهش دهم و انگیزه ی آنها را برای درس خواندن افزایش دهم؟
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
- کد COI اختصاصی: EBRCCONF01_173
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1745
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی رشته علوم تربیتی، مرکز آموزش عالی شهید رجایی، دانشگاه فرهنگیان، اصفهان، ایران
چکیده
هدف از مطالعه ی موجود کاهش استرس دو دانش آموز کنکوری و افزایش انگیزه ی آنان است . مطالعه ی موجود به صورت اقدام پژوهی انجام شد . کنکور؛ کلمه ای که امروزه هر دانش آموز کنکوری با شنیدن آن پر از استرس و اضطراب می شود و درنهایت همه ی این نگرانیها دست به دست هم داده و منجر به اختلال در تمرکز دانش آموز میشود؛ و بازدهی آنها را پایین می آورد. هر چیزی به اندازه خوب است استرس نیز از این قاعده مستثنا نیست. اگر استرس بیش ازحد و غیرقابل کنترل شود ، تاثیرات نامطلوبی روی عملکرد مغز گذاشته وزندگی فرد را تحت الشعاع قرار میدهد. در این مقاله، روی استرس دو دانش آموز کنکوری کار شد که هر دو از دانش آموزان ممتاز کلاس بودند اما مانند هر دانش آموز دیگری استرس کنکور را داشتند و همین موضوع باعث شده بود بعضی مواقع انگیزه شان را برای درس خواندن از دست بدهند؛ لذا در طی این اقدام پژوهی و با برگزاری یک دوره دوماهه و ارائه مطالب و جلسات پرسش و پاسخ، این استرس تا حد زیادی کاهش پیدا کرد و از طرفی نیز انگیزه برای درس خواندن افزایش یافت. آنچه در این اقدام پژوهی مشخص شد، نشان میداد که دانش آموزان در ایام کنکور خود، گاه فقط به یک مشاور نیاز دارند که سوالاتشان را جواب بدهد و در کنار آنها باشد تا اگر سوالی برایشان پیش آمد یا از درس خواندن خسته شدند یا هر مسئله ی دیگری، مشاور در کنار آنها باشد و به آنها دلگرمی بدهد، یا حتی گوش شنوای آنها باشد خصوصادر مناطقی که مشاوره ی تحصیلی خیلی فراگیر نشده و دانش آموزان دسترسی راحتی به مراکز مشاورهی تحصیلی ندارند؛ و اگر سوالات در طولانیمدت پاسخ داده نشود، درنهایت انبوهی از سوالات و مسائل شکل میگیرد که این خود میتواند برای دانش آموزان استرسزا باشد.کلیدواژه ها
اقدام پژوهی، انگیزه، استرس، کنکور، مطالعهمقالات مرتبط جدید
- تطبیق ویژگی های شخصیتی مدیران مدارس موفق با سیره تربیتی پیامبر (ص) و اهل بیت (ع)
- منزلت و کرامت زن از منظر آیت الله خامنه ای
- شناسایی ، پیشگیری و کاهش آسیب های فضای مجازی بین نوجوانان و جوانان
- نقش مدارس الگو در بهبود خودکارآمدی و ارتقای هوش هیجانی دانش آموزان
- ساختار مدیریت تحول آفرین در مدارس الگو (مدیریت و مدرسه الگو)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.