مقایسه به کارگیری سیستمهای مدرن جاذب انرژی در بهسازی لرزه ای ساختمان اسکلت فولادی 12 طبقه
محل انتشار: همایش آشنایی با تکنولوژیهای نوین بهسازی لرزه ای
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,910
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BEHSAZI01_001
تاریخ نمایه سازی: 20 تیر 1385
چکیده مقاله:
بهسازی ساختمانهای موجود در برابر زلزله با روشهایی متفاوت ا ز روشهای مقاوم سازی سنتی صور ت گیرد . استفاده از سیستمهای شکل پذیر یا میراگرهای انرژی رشد شایانی داشته اند . این سیستمها سبب می شوند عملیات اجرایی بهسازی از نظر حجـم و زمـان بـه حداقل برسد و علاوه بر کاهش هزینه های اجرایی، سبب می شوند لطمه کمتری به روند بهره برداری از ساختمان وارد شود . در این مقاله بهسازی یک ساختمان اداری 12 طبقه در مرکز تهران مطالعه شده است در مطالعات آسـیب پـذیری ایـن سـاختمان دارای ضعفهای شدید عملکردی در سطوح خطر مورد نظر ارزیابی شده است . 4 گزینه برای سیستم لـر زه بـر سـاختمان انتخـاب و در زمینه های مختلف م ورد ارزیابی و مقایسه قر ار گرفته اند . گزینه اول مهاربند برون محور (EBF) ، گزینـه دوم اسـتفاده از دیـوار برشـی فولادی گزینه سوم به کارگیری میراگرهای ویسکوز و گزینه چهارم استفاده از مهاربندهای کمانش تاب (BRBF) را مطرح می نماید . هر چهارگزینه، سیستم های مناسبی برای بهسازی لرزه ای ساختمان هستند . این سیستم ها دارای شکل پذیری و اتلاف انرژی بـالایی بوده و سختی و مقاومت کافی را در هنگام زلزله تأمین می کنند . این گزینه ها از نظر مسائل اجرائی، نظارت و کنتـرل و مسـائل فنـی مقایسه گردیده و مزایا و معایب هر یک تشریح شده است . مطالعات بهساز ی طبق آئین نامه های بهسازی لرزه ای ساختمانهای موجـود به همراه قیمـت BRBF انجام شده است اطلاعات فنی مربوط به میراگیرهای ویسکوز و AISC ، و آئین نامه لرزه ای (Fema356 ) تهیه و نصب آنها در سازه از شرکت سازنده ایتالیایی اخذ گردیده است . تحلیل سازه به روش دینامیکی غیرخطـی بـا اسـتفا ده شـتاب نگاشت های ویژه ساختگاه و با استفاده از نرم افزار Ram-Perform صورت پذیرفته است . در پایان مقایسه فنی، اجرایـی و اقتصـادی این 4 گزینه صورت پذیرفته و پیشنهادهایی ارائه گردیده است .
کلیدواژه ها:
بهسازی لرزه ای ، دیوار برشی فولادی ، مهاربندی BRBF ، مهاربنـد ی بـرون محـور ، میراگرهـای ویسـکوز ، تحلیل دینامیکی غیرخطی ، طراحی براساس عملکرد
نویسندگان
امیر پیمان زندی
کارشناس ارشد راه و ساختمان، مدیر پروژه
حمید سلطانی محمدی
کارشناس ارشد زلزله ، مهندس پروژه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :