تاثیراستفاده از مخمر سلنیوم در دوره انتقالی گاوهای هلشتاین بر روی عملکرد گوساله های تازه متولد شده

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 590

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_374

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

یک گوساله سالم از تغذیه و مدیریت صحیح گاو آبستن در دوره بارداری، بدست می آید. تغذیه نامناسب می تواند برتوسعه جنین گوساله تاثیربگذارد و سبب افزایش بیماری و مرگ و میر گوساله های تازه بدنیا آمده شود. با توجه به نقش مهم سلنیوم در رشد و سلامتی گوساله، تحقیقحاضر به منظور بررسی اثرات استفاده ازمخمر سلنیوم در دوره انتقالی گاوهای هلشتاین بر روی عملکرد گوساله های تازه متولد آنها صورتگرفت. بدین منظور 40 رأس گاو شیری انتظار زایمان از 3 هفته قبل از زایمان در قالب یک طرح آزمایشی کاملاً تصادفی به دو گروه 20 تایی تقسیم شدند: : گروه شاهد با جیره فاقد مخمر سلنیوم و گروه آزمایش با جیره ی حاوی 300 میلی گرم مخمر سلنیوم در هرکیلوگرم ماده خشکجیره در هر روز به ازای هر رأس گاو تغذیه شدند. بعد از زایمان گاوها و متولد شدن گوساله ها، هر کدام از گروه های 20 تایی به دو گروه 10تایی تقسیم شده که در گروه آزمایش، یکی از گروه های 10 تایی از جیره فاقد مخمر سلنیوم تغذیه شدند (تیمار 1) و گروه دیگر از زمان تولد تا 8 هفتگی مخمر سلنیوم را به مقدار 300 میلی گرم در هرکیلوگرم ماده خشک جیره مصرفی در هرروز دریافت کرد (تیمار 2). در گروه شاهد، یکی ازگروه های 10 تایی از زمان تولد تا 8 هفتگی مخمر سلنیوم را به مقدار 300 میلی گرم در هرکیلوگرم ماده خشک جیره مصرفی در هرروز دریافتنمود (تیمار 3) و گروه دیگر از جیره فاقد مخمر سلنیوم تغذیه شدند.. نتایج آزمایش نشان داد که افزودن مخمر سلنیوم تاثیر معنی داری بر مصرفخوراک کل دوره نداشت ( 05 / P >0 ). تیمارهای 2 و 3 در مقایسه با تیمار 1 بطور معنی داری ( 05 / P <0 ) دارای افزایش وزن بالاتری در کل دوره آزمایش بودند. ضرایب تبدیل غذایی بین تیمارهای 2، 3 و شاهد مشابه بود ولی تیمار 1 از ضریب نبدیل بالاتری برخوردار و از نظر آماری معنیدار بود ( 05 / P <0 ). با توجه به عملکرد بهتر تیمار 3، می توان نتیجه گرفت که استفاده از مخمرسلنیوم در دوره بعد از تولد باعث بهبود افزایش وزنو ضریب تبدیل غذایی می شود

نویسندگان

محمد مهره کش

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

امیرداور فروزندهشهرکی

استادیاران بخش علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خ

غلامرضا قلمکاری

استادیاران بخش علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خ

اکبر پیرستانی

استادیاران بخش علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خ

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، دانشکده کشاورزی 28-27 بهمن ماه ...
  • Awadeh FT, Kincaid RL, Johnson KA. 1998. Effect of level ...
  • /081 1/214 1/147 1/101 0/044 ...
  • /810 48/207 45/953 45/860 1/257 ...
  • Guyot H, Spring P, Andrieu S, Rollin F. 2007. Comparative ...
  • Jumiper DT, Phipps RH, Givens DI, Jones AK, Green C, ...
  • Juniper DT, Phipps RH, Jones AK, Bertin G. 2006. Selenium ...
  • نمایش کامل مراجع