تاثیر سطوح مختلف زنجبیل بر فاکتورهای خونی جوجه های گوشتی

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,479

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_118

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

زنجبیل به طور وسیعی در صنایع غذایی و بعنوان دارویی محلی برای شرایط مختلف از جمله کاهش درد، ضد التهاب و ضد رماتیسم استفاده می شود.به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف زنجبیل در جیره غذایی بر فاکتورهای خونی جوج ههای گوشتی این آزمایش با تعداد 240 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه راس 308 در قالب یک طرح کامل تصادفی شامل 4 تیمار و 4 تکرار برای هر تیمار، به مدت 42 روز (از سن یک روزگی) انجام شد. تیمارها شامل یک جیره پایه آزمایشی و سطوح 0، 5/ 0، 75 / 0 و 1 درصد پودر ریزوم زنجبیل بود. در پایان آزمایش از هر تکرار تعداد 2 قطعه پرنده انتخاب و جهت بررسی فاکتورهای خونی، خون گیری شدند. تیمارهای آزمایشی تأثیر معنی داری بر گلبول قرمز، کلبول سفید، نسبت هتروفیل به لنفوسیت و فاکتورهای خونی نداشتند. کمترین میزان گلبول قرمز، گلبول سفید، هموگلوبین و هماتوکریت در جوجه های گروه شاهد مشاهده شد. بیشترین نسبت هتروفیل به لنفوسیت در جوجه های گروه شاهد و پایین ترین نسبت مربوط به جیره 50 / 0 درصد زنجبیل بود که نشان دهنده اثر مثبت زنجبیل بر ایمنی خونی در جوجه های گوشتی است. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که سطح 5/ 0 درصد زنجبیل می تواند بعنوان یک افزودنی مفید در جیره ی غذایی جوجه های گوشتی استفاده شود.

نویسندگان

سیدنورالدین طباطبایی

استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خور

مهرداد مدرسی

استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خور

فریبرز معطر

استاد داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

اکبر پیرستانی

استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • قاسمی ع. 1388. گیاهان دارویی ومعطر "شناخت وبررسی اثرات آنها".انتشارات ...
  • Okoye, F.C., Ugwuene, M.C., Mbarah, J.U. 2006. Effect of local ...
  • Srivastava K.C. 1984. Aqueous extracts of onion, garlic and ginger ...
  • Taghizadeh Afshari A., A. Shirpoor and A. Farshid . 2007. ...
  • نمایش کامل مراجع