مروری بر کاربردهای نانوذره سلنیوم در علوم زیستی
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 25، شماره: 4
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 289
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-25-4_013
تاریخ نمایه سازی: 20 مهر 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: در دهه های اخیر با ظهور نانوتکنولوژی، استفاده از نانوذرات به خاطر افزایش فعالیت زیستی، بهبود هدفمند درمان و کاهش سمیت، افزایش یافته است. سلنیوم، یکی از عناصر ضروری در بدن جانداران است. این عنصر در ساختار آنزیم های متعددی که نقش های مختلفی را در بدن موجود زنده ایفا می کنند، وجود دارد. اثرات متعددی برای نانوذرات سلنیوم در شرایط مختلف گزارش شده است. هدف از این مطالعه، بررسی مطالعاتی است که نانوذره سلنیوم را به عنوان عامل ضدسرطانی، تمایز سلول های بنیادی، ترمیم و کاهش عفونت های زخم و همچنین عملکرد تغذیه و تولیدمثل مورد ارزیابی قرار داده است.
مواد و روش ها: در این مطالعه، به ارائه خلاصه ای از مطالعات انجام شده در ارتباط با اثر نانوذره سلنیوم در شرایط مختلف، از جمله: اثرات تمایزی، ضدسرطانی، ضدعفونت و ترمیم زخم، همچنین عملکرد تغذیه ای و تولیدمثلی پرداخته شده است.
نتایج: در مطالعات مختلف، اشکال مختلفی از سلنیوم استفاده شده است. اما در اکثر مطالعات با توجه به این که نانوذره سلنیوم نسبت به اشکال نمکی (سلنیت سدیم، سلنات سدیم، سلنیوم دی اکسید، سلنوس اسید) سمیت کمتری نشان می دهد؛ اثرات مثبت و تاثیر آن بر مهار رشد سلول های سرطانی و آلودگی های عفونی زخم، بهبود عملکرد تغذیه ای و تولیدمثلی مشاهده شده است.
نتیجه گیری: به نظر می رسد با توجه به سمیت کمتر و قابلیت دسترسی زیستی بیشتر نانوذره سلنیوم می توان آن را جایگزین اشکال نمکی اش نمود.
کلیدواژه ها:
Selenium ، Nanoparticles ، Neoplasms ، Wound healing ، Cell differentiation ، Nutritional sciences ، سلنیوم ، نانوذرات ، سرطان ، ترمیم زخم ، تمایز سلول ، علم تغذیه
نویسندگان
لیلا سلطانی
Razi university
حوری قانعی الوار
دانشگاه علوم پزشکی ایلام
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :