ارزیابی و تحلیل وضعیت صنعت طبیعت گردی پارک های شهری و ارائه برنامه ی راهبردی با کمک ماتریس SWOT (مطالعه موردی پارک خورشید مشهد)
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 226
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ESTJ-21-12_013
تاریخ نمایه سازی: 19 مهر 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: در چند دهه اخیر صنعت طبیعت گردی در جوامع جایگاه ویژهای داشته و از نظر زیست محیطی، توسعه پایدار و درآمدهای ریالی برای منطقه رشد قابل توجهی داشته است. در این مقاله پارک جنگلی خورشید بهدلیل برخورداری از چشم اندازهای طبیعی و بکر و ازطرفی به دلیل مرتفع بودن منطقه از هوای پاک و نمای زیبای شهر مشهد در شب، از توان بالایی برای جذب گردشگر برخوردار میباشد. با توجه به وسعت زیاد و محیط مناسب این منطقه دارای بازدید کنندههای محلی و گردشگری زیادی مانند کوه نوردان در ایام مختلف سال است. روش بررسی: هدف از انجام این مقاله بررسی وضعیت موجود صنعت گردشگری و طبیعت گردی منطقه از جهات مختلف (نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدها) میباشد، تا با ایجاد راهکاری بتوان وضعیت موجود را بهبود بخشید. مطالعات صورت گرفته در این مقاله بر اساس روش تحلیل ماتریس SWOT [۱] و فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP صورت پذیرفته است. یافته ها: با توجه به جمع نمرات حاصل از جمع نهایی عوامل داخلی مشاهده شد که وزن نقاط قوت (با وزن نهایی ۹۶/۳) بیش تر از نقاط ضعف حاصل گردیده است، که این امر نشان میدهد که نقاط قوت پارک از نقاط ضعف آن بیش تر بوده و همچنین فرصتهای موجود از تهدیدات آن بیش تر بوده که با استفاده از فرصتها و قوتهای موجود میتوان در جهت بهتر شدن اوضاع کنونی پارک کوشید تا رضایتمندی گردشگران را بیش از پیش فراهم نمود. بحث و نتیجهگیری: با توجه به محاسبات صورت گرفته و تحلیل ماتریس SWOT، در پارک خورشید نتایج نشان داد که نقاط قوت و فرصتها در گسترش صنعت طبیعتگردی از نقاط ضعف و تهدیدها بیش تر بوده است. در نتیجه پارک از توان بالایی در جهت گسترش صنعت طبیعتگردی برخوردار است که مستلزم برنامهریزی و مدیریت صحیح برای جذب گردشگر و طبیعتگرد با توجه به برد اکولوژیکی منطقه است. [۱]- Strength, Weakness, Opportunities, Threats
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد حسین جهانگیر
استادیار گروه انرژی های نو و محیط زیست، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران، تهران، ایران ( مسئول مکاتبات)
محمد فکور
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی طبیعت، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :