بررسی تاثیر راهکارهای مختلف بهینه سازی انرژی در رده بندی انرژی ساختمان به وسیله نرم افزار دیزاین بیلدر(مطالعه موردی: ساختمان اداری)
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 483
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ESTJ-22-7_015
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: کاهش منابع انرژی فسیلی، اثرات مخرب زیست محیطی ناشی از مصرف زیاد انرژی و افزایش سهم مصرف انرژی در بخش ساختمان، ضرورت توجه به مصرف انرژی ساختمان در کشور را بیشتر کرده است. تدوین معیار مصرف انرژی ساختمان در کشور از جمله اقدامات مهم در این راستا می باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر راهکارهای مختلف کاهش مصرف انرژی در ردهبندی انرژی ساختمان اداری به عنوان مطالعه موردی به وسیله نرمافزار دیزاین بیلدر انجام گرفته است. روش بررسی: در این تحقیق، انرژی کل مصرفی یک ساختمان با کاربری اداری در اقلیم سمنان توسط نرم افزار دیزاین بیلدر شبیه سازی و نتایج حاصل از نرم افزار، با مصرف انرژی واقعی ساختمان در سال ۱۳۹۵ که از قبوض انرژی(برق و گاز) ساختمان نمونه به دست آمده است، اعتبار سنجی شد. سپس با استفاده از معیار مصرف انرژی ساختمان، راهکارهای مختلف جهت بهینهسازی مصرف انرژی، شبیهسازی و با حالت موجود مقایسه گردید. یافته ها: با استفاده از نرمافزار شبیهسازی انرژی، راهکارهای به کارگیری سایبان افقی خارجی و حذف سایبان داخلی، جایگزینی پنجره با شیشههای دوجداره کم گسیل بهجای تک جداره و نصب یک ورق عایق حرارتی در جدار خارجی ساختمان بررسی شد که به ترتیب ۲/۱۵، ۴/۱۸ و ۲/۸ درصد کاهش مصرف انرژی را نسبت به حالت معمولی به همراه داشته است. سپس شدت مصرف انرژی ساختمان برای هر یک از راهکارهای پیشنهادی، محاسبه شد و رده بندی انرژی ساختمان برای هر کدام تعیین گردید. بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که جایگزینی سایبان خارجی به جای سایبان داخلی کمترین مقدار صرفه جویی انرژی دارد و تاثیری در تغییر رده بندی انرژی ندارد. به کارگیری ترکیبی از پنجره دوجداره به جای تک جداره و عایق حرارتی در جدار خارجی ساختمان ضمن ارتقا در رده بندی انرژی، بهترین حالت پیشنهادی بوده است. در نهایت نتایج این مطالعه نشان داد در صورت شبیه سازی دقیق ساختمانهای موجود و سپس اعتبار سنجی، می توان تاثیر راهکارهای مختلف را در تغییر رده مصرف و کاهش انرژی بهصورت صحیح و قابل اعتماد پیش بینی کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
افشین فتحعلیان
کارشناسی ارشد، باشگاه پژوهشگران جوان، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
هادی کارگر شریف آباد
استادیار، مرکز تحقیقات انرژی و توسعه پایدار، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران. (مسوول مکاتبات)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :