ارزیابی میزان، فاکتور انتشار و غلظت محیطی آلاینده های SO۲ ، NO۲ و CO در پالایشگاه گاز ایلام
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 398
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ESTJ-23-3_007
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: تعیین میزان انتشار آلاینده ها برحسب زمان مهم ترین داده در مدل سازی آلودگی هوا به حساب می آید. EPA در اسناد AP ۴۲ جامع ترین نظام فاکتور انتشار آلاینده ها را برای همه صنایع بر اساس نوع فرآیند، سوخت و انواع کنترل تدوین نموده است. این مطالعه با هدف ارزیابی میزان، فاکتور انتشار و غلظت محیطی آلاینده های SO۲ ، NO۲ و CO در پالایشگاه گاز ایلام انجام شده است. روش بررسی: غلظت SO۲ و NO۲ و CO و پارامترهای دما، فشار، سرعت گاز خروجی و قطر ۶ دودکش پالایشگاه با اندازه گیری مستقیم میدانی با دستگاه Testo ۳۵۰ XL اندازه گیری شد. از این نتایج و اندازه گیری های قبلی در پالایشگاه، میانگین میان مدت برای دو سناریوی نرمال و بدترین وضعیت تهیه و سپس مقادیر انتشار محاسبه و تحلیل گردید. یافتهها: اندازه گیری میدانی غلظت آلاینده دودکش ها نشان داد بالاترین غلظت مونوکسید کربن ppm ۳۵۶۵ و دی اکسید گوگرد ppm ۵۰۹۹ مربوط به واحد SRU۱، بالاترین میزان دی اکسید ازتppm ۱۸۸ تولیدی مربوط به SRU۲ بودند، آلوده ترین سال در گازهای اندازه گیری شده سال ۱۳۹۶ بود. نتایج اندازه گیری های محیطی نشان داد، مقدار CO در ایستگاه آبریز، ppm ۱۲/۴ بیشترین و در جاده مهران با مقدار غیر قابل سنجش، کمترین میزان، مقدار NO۲ در چگاه با ppm ۶/۰ و جاده مهران با مقدار غیر قابل سنجش، کمترین میزان، مقدار SO۲ در نقطه آزمایشگاه با ppm ۱۳/۰ بیشترین میزان و در کمپ مسکن غیر قابل سنجش بود. بحث و نتیجه گیری: میزان انتشار محیطی و غلظت آلاینده ها در واحدهای تولیدی بیشتر قابل توجه بود. بنابراین اقدامات لازم در جهت کاهش انتشار آلاینده ها در واحد تولیدی می بایست انجام پذیرید. همچنین بازیابی و کاهش خوراک فلر می تواند در میزان انتشار آلایندهها تاثیر به سزایی داشته باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
روئینه رحیمی
دانشجوی گروه تخصصی مدیریت محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
نبی الله منصوری
استاد دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحدعلوم وتحﻘیﻘات، تهران، ایران. ( مسوول مکاتبات)
علی اصغر آل شیخ
استاد دانشگاه مهندسی نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران.
سید علیرضا حاجی سید میرزاحسینی
استادیار دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :