بررسی اثر ژنوتیپ، پیش تیمارتنشی و محیط کشت در باززایی میکروسپورهای جو از طریق کشت بساک
محل انتشار: پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، دوره: 8، شماره: 18
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 253
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCB-8-18_013
تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1400
چکیده مقاله:
تولید گیاهان دابلدهاپلوئید یکی از بهترین روشهای اصلاحی برای دستیابی به لاین خالص است. برای تولید گیاهان دابلدهاپلوئید در گیاه جو (Hordeum vulgare L.) روش کشت بساک از کارآمدترین روشها است. این پژوهش با هدف بررسی اثر ژنوتیپ، پیشتیمارهای تنشی و محیطکشت بر روی کالوسزایی و باززایی بساکهای جو انجام شد. بساکها از ۶ ژنوتیپ جو شامل هیبریدهای F۳ (۲۱۰۷۰ ، ۲۱۰۸۲، ۲۱۰۹۵، ۲۱۰۷۶، ۲۱۰۶۳ و رقم Igri) جداسازی شدند. بساکها در محیط کشت جامد FHG فاقد هورمون و دو نوع محیطکشت جامد FHG حاوی هورمونهای IAA (mgl-۱ ۲) وBAP (mgl-۱ ۱) یا ۲.۴-D (mgl-۱ ۲) وKin (mgl-۱ ۵/۰) کشت داده شدند. اثر پیشتیمار سرمایی به تنهایی و همچنین اثر ترکیبی پیشتیمارهای گرسنگی و سرمایی بر میزان کالوسزایی و باززایی بساکها مورد بررسی قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصله بیشترین میزان کالوسزایی، گیاهچه سبز و آلبینو در ژنوتیپ Igri در محیطکشت پایه FHG حاوی IAA (mgl-۱ ۲) و BAP (mgl-۱ ۱) بهدست آمد. در سایر ژنوتیپهای پاسخده بیشترین گیاهچه سبز در ژنوتیپ ۲۱۰۸۲ با پیشتیمار سرمایی به مدت ۲۸ روز در محیطکشت FHG حاوی هورمونهای ۲.۴-D (mgl-۱ ۲) وKin (mgl-۱ ۵/۰) بهدست آمد. طبق نتایج بهدست آمده رقم Igri کاملا پاسخده، هیبریدهای ۲۱۰۸۲ و ۲۱۰۷۶ کم پاسخده و سایر ژنوتیپها سخت پاسخده بودند.
کلیدواژه ها:
Anther ، Barley (Hordeum vulgare L.) ، Doubled haploids ، Homozygous line ، Microspore ، جو (Hordeum vulgare L.) ، دابلدهاپلوئید ، لاین خالص ، میکروسپور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :