بررسی مقاومت به خشکی ارقام گلرنگ بهاره با استفاده از شاخص های مقاومت در منطقه همدان
محل انتشار: پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، دوره: 8، شماره: 18
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 206
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCB-8-18_010
تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1400
چکیده مقاله:
خشکی یکی از مهمترین تنشهای محیطی است که باعث بروز خطرات جدی در میزان راندمان و تولید محصولات زراعی
میگردد. به منظور بررسی مقاومت به خشکی ارقام گلرنگ بهاره با استفاده از شاخصهای مقاومت، پژوهشی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه بوعلیسینا انجام گرفت. آزمایش به صورت کرتهای خردشده در قالب بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. رژیم آبیاری شامل سه سطح بدون تنش (شاهد)، قطع آبیاری از مرحله ۵۰ درصد گلدهی تا رسیدگی (تنش گلدهی) و قطع آبیاری از مرحله شروع دانهبندی تا رسیدگی (تنش دانهبندی) بود. همچنین شش رقم گلرنگ شاملPI ، محلیعجب شیر، Mec۱۱، فرامان، محلی زرقان ۶ و سینا در سطوح تنش آبی ذکر شده مورد مقایسه قرارگرفتند. نتایج تحلیل همبستگی بین شاخصهای مقاومت به خشکی و عملکرد دانه نشان داد که شاخصهای SNPI ،STI ،GMP ، MP و HARM در شرایط تنش گلدهی و شاخصهای MP ، GMP ، STI و HARM در تنش دانهبندی برای شناسایی ارقام با عملکرد بالا مناسب بودند. رقم سینا مقاومترین رقم و محلی زرقان ۶ و محلی عجب شیر، ارقام حساس به خشکی در دو شرایط تنش شناسایی شدند. نتایج نمودار بای پلاتو نمودار سه بعدی شاخصهای STI MP و GMP نتایج بالا را تایید نمودند.
کلیدواژه ها:
Drought tolerance indices ، Flowering ، Grain yield ، Principal component analysis ، به مولفه اصلی ، دانه بندی ، شاخص تحمل به خشکی ، عملکرد دانه ، گل دهی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :