ارتباط ماکروفون خاک با گونه های درختی گز و پده در جنگل های حاشیه رودخانه مارون، استان خوزستان
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 220
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IFEJ-2-4_002
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1400
چکیده مقاله:
در این پژوهش فراوانی و زیتوده ماکروفون خاک در جنگلهای طبیعی گز و پده حاشیه رودخانه مارون بررسی شد. ماکروفون خاک با استفاده از ۱۷۵ قطعه نمونه با فاصله ۵۰ متر از هم، روی ۲۱ خط موازی با فاصله ۱۰۰ متر از هم و عمود بر رودخانه
نمونهبرداری شدند. ماکروفون خاک به روش دستی، در قطعه نمونههایی با ابعاد ۵۰ ×۵۰ سانتیمتر از عمق ۱۰-۰ سانتیمتری جمعآوری شدند. تعداد گونههای درختی، درصد تاج پوشش کل، درصد تاج پوشش پده و گز، ارتفاع تاج پوشش گونههای درختی، ارتفاع کل درختان، ارتفاع چهار درخت نزدیک به قطعه نمونه ماکروفون، قطر برابر سینه و قطر تاج نزدیکترین درخت گز و پده به قطعه نمونه ماکروفون، فاصله نزدیکترین درخت پده به قطعه نمونه ماکروفون، فاصله نزدیکترین درخت به قطعه نمونه ماکروفون و فاصله قطعه نمونه ماکروفون تا قطورترین درخت در قطعه نمونههایی به ابعاد ۵ × ۵ متر مورد اندازهگیری قرار گرفتند. همبستگی اسپیرمن و آنالیز CCA برای بررسی ارتباط ماکروفون خاک با گونههای درختی و درختچهای استفاده شد. نتایج نشان داد که فراوانی و زیتوده کرمخاکی با تعداد، درصد تاجپوشش، ارتفاع تاج پوشش، ارتفاع کل، قطر برابر سینه و قطر تاج نزدیکترین درخت پده همبستگی مثبت و معنیدار دارند. فراوانی بندپایان نیز با تعداد، تاج پوشش، ارتفاع تاج پوشش، ارتفاع کل، قطر برابر سینه نزدیکترین درخت و قطر تاج نزدیکترین درخت گز همبستگی مثبت و معنیدار نشان دادند. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که گز با حضور بندپایان و پده با حضور کرم خاکی ارتباط دارند. آنالیز CCA، ۹/۱۱% از کل تغییرات ماکروفون خاک منطقه را پیشبینی میکند و از آنجاییکه سه عامل تعداد پده، تاجپوشش پده و قطر نزدیکترین پده به قطعه نمونه ماکروفون بیشترین نقش را در توزیع ماکروفون در این منطقه دارند، میتوان اهمیت بیشتری در مورد تاثیر درخت پده بر توزیع ماکروفون خاک قایل شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد رضا عسکرپور
Behbahan Khatam Alanbia University
احسان صیاد
Razi University of Kermanshah
حمید طالشی
Behbahan Khatam Alanbia University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :