شناسایی و معرفی عناصر معدنی و ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس گونه درختچه ای زرد کیش (L. Cionura erecta) (مطالعه موردی: ذخیره گاه جنگلی چهارطاق -استان چهارمحال و بختیاری)
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 287
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IFEJ-6-12_007
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1400
چکیده مقاله:
گیاهان دارویی از جمله منابع طبیعی ارزشمندی هستند که امروزه مورد توجه کشورهای توسعه یافته جهان قرارگرفته و به عنوان مواد اولیه جهت تبدیل به داروهای کم خطر و پربازده برای انسان تلقی می شوند. یکی از این گونه های با ارزش، درختچه زردکیش (Cionura erecta) است که در مناطق محدود و خاصی از کشور ما پراکنش دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس این گونه می باشد. بهاین منظور نمونه هایی شامل برگ، ساقه و میوه گیاه از منطقه چهارطاق در استان چهارمحال و بختیاری جمع آوری و به وسیله دستگاه کلونجر اسانس گیری شد. برای شناسایی ترکیبات تشکیل دهنده اسانس از دستگاه کراماتوگراف گازی متصل شده به طیف سنج جرمی (GC-MS)، با مقایسه شاخص های بازداری و مطالعه طیف های جرمی استفاده شد. نتایج نشان داد اسانس این گونه دارای ترکیبات ارزشمندی چون اوژنول (Eugenol)، اکسید کاریوفیلن (Caryophyllene oxide)، سدرون (Cedron-۹- one) و آلفا کادینول (Alpha cadinol) است که در صنعت و داروسازی و کنترل آفات کاربرد فراوانی دارند. در این بررسی مجموعا ۲۳ ترکیب شناسایی شد که در این میان ترکیبات آلفا مورولن (Alpha murolene)، سدرون و اوژنول، بیشترین مواد موثر اسانس را به خود اختصاص داد. همچنین نتایج این مطالعه نشان داد که اسانس گونه مورد مطالعه از نظر عناصر معدنی فسفر، منیزیم، آهن، مس، سدیم و روی غنی می باشد.
کلیدواژه ها:
Chahartagh ، Zagros ، Chromatography ، Clevenger ، Herbal Medicines ، چهارطاق ، زاگرس ، کروماتوگرافی ، کلونجر ، گیاهان دارویی
نویسندگان
فرشته مرادیان فرد
guilan university
کامبیز طاهری آبکنار
guilan uni
ابوذر حیدری صفری کوچی
guilan uni
یعقوب ایران منش
agricultural and natural resources reserch center of chahar mahal and bakhtiari
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :