ارزیابی مدل های مختلف غیرخطی قطر- ارتفاع ممرز در توده های جنگلی ناهمسال (مطالعه موردی: جنگل رضاییان)
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 338
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IFEJ-8-16_004
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1400
چکیده مقاله:
ارزیابی وضعیت توده جنگلی در طول زمان به دقت و نوع مدل های قطر - ارتفاع وابسته است. در این پژوهش مدل های مختلف غیرخطی قطر- ارتفاع برای برآورد دقیق ارتفاع درختان ممرز در توده های ناهمسال آمیخته نامنظم در بخشی از سری چهار جنگل رضاییان علی آباد ارزیابی شد. ۲۰۰ قطعه نمونه دایرهای شکل به مساحت ۱۰۰۰ مترمربع و
به روش تصادفی- منظم به ابعاد شبکه ۲۰۰ ×۱۵۰ متر و با شدت ۳۳/۳ درصد در جنگل مورد مطالعه پیاده شد. در تمام قطعات نمونه، مشخصه های گونه، قطر برابر سینه تمام درختان ممرز با قطر برابر سینه بیشتر از ۵/۷ سانتی متر و ارتفاع درختان اندازه گیری و ثبت شد. با استفاده از ۴۳ مدل رگرسیونی غیرخطی، ارتباط بین ارتفاع به عنوان متغیر وابسته و قطر به عنوان متغیر مستقل بررسی و تجزیه و تحلیل شد. نتایج به دست آمده نشان داد که نتایج معیارهای ارزیابی مدل، تفاوت زیادی با یکدیگر نداشتند و ازنظر آماری تفاوت معنیداری بین مقادیر برآوردشده با استفاده از مدلهای مختلف و مقادیر واقعی در سطح اطمینان ۹۹ درصد وجود نداشت. همچنین پنج مدل رگرسیونی غیرخطی پیل رید، پرودان، لجستیک تعدیل شده، مورگان-مرسر-فلودین و سیگموئید مضاعف با ضریب تبیین بهترتیب ۸۲۶/۰، ۸۲۵/۰، ۸۲۵/۰، ۸۲۵/۰ و ۸۲۵/۰ و درصد مجذور میانگین مربعات خطای به ترتیب ۷۴/۷، ۶۶۲/۷، ۶۷۰/۷، ۶۸۳/۷ و ۷۶/۷ درصد، نتایج مشابه و نزدیک به هم داشتند و توانایی خوبی برای برآورد ارتفاع درختان ممرز با دقت مناسب داشتند. این مدلها می توانند در برآورد ارتفاع درختان ممرز در صورت تایید و تکرار این نتایج در مناطق جنگلی دیگر شمال ایران، در جنگل های پهنبرگ استفاده شوند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
انوشیروان عالمی
faculty of forestry, Agriculture science and natural Resources, Sari University, Iran
جعفر اولادی
Faculty of forestry, Agriculture science and natural Resources, Sari University,I.R. Iran
اصغر فلاح
Faculty of forestry, Agriculture science and natural Resources, Sari University,I.R. Iran
یاسر مقصودی
College of Engineering, Khajeh Nasiroddin Tosi University of technology, Tehran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :