مقایسه مدل های جنگل تصادفی (RF) و درخت رگرسیون تقویت شده (BRT) در پیش بینی حضور گونه های غالب مرتعی در مراتع پلور، مازندران
محل انتشار: فصلنامه بوم شناسی کاربردی، دوره: 6، شماره: 1
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 166
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJAE-6-1_004
تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1400
چکیده مقاله:
برای انجام این تحقیق، مراتع پلور در استان مازندران با مساحت حدود ۲۰۱۷ هکتار انتخاب شد. هدف پژوهش پیش بینی حضور گونه های غالب مرتعی با استفاده از مدل های جنگل تصادفی (RF) و درخت رگرسیون تقویت شده (BRT) در منطقه مورد مطالعه بود. نمونه برداری از پوشش گیاهی و خاک به صورت تصادفی- مساوی انجام شد. ۱۲ واحد کاری در منطقه به دست آمد که در هر واحد نمونهبرداری عوامل اقلیمی، توپوگرافی و خاکی اندازه گیری شدند. پنج گونه غالب در منطقه Astragalus ochrodeucus، Ferula gumosa، Thymus kotschyanus، Onobrychis cornata و Agropyron repens تشخیص داده شد. برای بررسی ارزیابی مدل ها از روش Ten-fold در بسته (caret) استفاده گردید. همچنین برای ارزیابی عملکرد پیش بینی مدل از ضرایب آماری AUC، Kappa و TSS استفاده شد. نتایج نشان داد که در مدل RF متغیر های پتاسیم و آهک بیشترین اهمیت را در حضور گونه های گیاهی داشتند. در مدل BRT نیز سیلت و جهت بیشترین اهمیت را در مدل داشتند. نتایج حاصل از عملکرد مدل های BRT و RF نشان داد که بالاترین AUC در مدل BRT مربوط به حضور گونه Agropyron repens به میزان ۷۶/۰ و در مدل RF مربوط به گونه Onobrychis cornata بوده است. از مدل های پیشنهادی می توان برای معرفی گونه های مناسب در برنامه های اصلاحی مرتعی استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
Environmental factors ، Predictable models ، Polour rangelands ، Spatial distribution. ، عوامل محیطی ، مدل های پیش بینی ، مراتع پلور ، پراکنش مکانی
نویسندگان
زینب جعفریان
Dept. of Range manag., College of Natur. Resour., Sari Agric. Sci. and Natur. Resour. Univ., Sari, Iran.
منصوره کارگر
Dept. of Range manag., College of Natur. Resour., Sari Agric. Sci. and Natur. Resour. Univ., Sari, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :