ارزیابی تفاوت های جنسی از نظر سطوح فاجعه پنداری درد در والدین کودکان مبتلابه سردرد
محل انتشار: فصلنامه سلامت روان کودک، دوره: 4، شماره: 2
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 227
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CHILD-4-2_002
تاریخ نمایه سازی: 7 مهر 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: یکی از عواملی که در روابط بین فردی و بستر روانی- اجتماعی کودک و والدین در حوزه درد مزمن، دارای اهمیت است، الگوی تفکر فاجعه پندار است. هدف این پژوهش بررسی تفاوت های وابسته به جنس در میزان فاجعه پنداری مادران و پدران با کنترل اثر شدت سردرد کودکان بود.
روش: طرح پژوهش حاضر توصیفی، از نوع علی مقایسهای بود. جامعه آماری شامل تمامی والدین کودکان مبتلابه سردرد شهر تهران در سال ۱۳۹۵ بود. در این مطالعه ۲۱۰ مادر و پدر (۱۱۷ مادر و ۹۳ پدر) دارای فرزند مبتلابه سردرد مزمن، نسخه والدین پرسشنامه فاجعه پنداری درد (گوبرت و همکاران، ۲۰۰۶) را تکمیل کردند و به وسیله مقیاس درجه بندی عددی، شدت سردرد کودک خود در سه ماهه قبل از پژوهش را گزارش کردند. تحلیل داده ها با استفاده از روش های تی مستقل، تحلیل واریانس چندمتغیره و یک متغیره و همچنین تحلیل کوواریانس انجام شد.
یافتهها: یافته ها حاکی از آن بود که مادران نسبت به پدران فاجعه پندارتر بودند (۰۱۸/۰=p). تحلیل واریانس چندمتغیره تفاوت معنادرای را از لحاظ جنسیت والدین در خرده مقیاس های نشخوار و بزرگنمایی/ درماندگی نشان نداد؛ اما تحلیل واریانس یک متغیره نشان داد که مادران و پدران در خرده مقیاس بزرگ پنداری/ درماندگی تفاوت معناداری با یکدیگر داشتند (۰۲۱/۰ = p). با کنترل اثر شدت سردرد، همچنان تفاوت معناداری در متغیر فاجعه پنداری بین مادران و پدران مشاهده شد (۰۳۷/۰ = p).
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که تفاوت مادران در فاجعه پنداری نسبت به پدران میتواند دارای عللی به غیر از شدت درد کودک باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
غزاله اکبرزاده
دانشگاه شهید بهشتی
حجت دانیالی
دانشگاه شاهد
مجتبی حبیبی
دانشگاه علوم پزشکی ایران
محسن جوادزاده
دانشگاه شهید بهشتی
سیران رنجبر
دانشگاه شهید بهشتی
امیر آزوره
دانشگاه شاهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :