مدل پردازی رابطه ویژگی های جمعیت شناختی معلم با انگیزش درونی دانش آموزان با میانجی گری راهبردهای شناختی و فراشناختی
محل انتشار: فصلنامه سلامت روان کودک، دوره: 4، شماره: 4
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 412
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CHILD-4-4_017
تاریخ نمایه سازی: 7 مهر 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: انگیزش مهمترین شرط یادگیری است. انگیزش فراگیران برای کارایی و اثربخشی فعالیت های یاددهی و یادگیری اهمیت زیادی دارد. با توجه به این مطلب هدف پژوهش حاضر مدل پردازی رابطه انگیزش درونی دانش آموزان با ویژگی های جمعیت شناسی معلم با میانجیگری راهبردهای شناختی و فراشناختی بود.
روش: طرح پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی- همبستگی از نوع مدل سازی معادلات ساختاری است. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان مقطع متوسطه اول شهر زابل بود. نمونه ۳۶۸ نفر که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند و به پرسشنامه های راهبردهای یادگیری خودنظم جویی(پینتریچ و دیگروت، ۱۹۹۰) و انگیزش تحصیلی(والرند، ۱۹۹۳) پاسخ دادند. برای سنجش اطلاعات ویژگی های جمعیت شناختی معلمین فرمی تسط محقق ساخته شده و در اختیار دانش آموزان قرار گرفت و با پرسش از معلمان شان تکمیل شده است. تحلیل داده ها با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار ایموس انجام شده است.
یافته ها: ویژگی های جمعیت شناختی معلم با میانجیگری راهبردهای شناختی و فراشناختی برانگیزش درونی تاثیر معناداری دارد. راهبردهای شناختی و فراشناختی برانگیزش درونی تاثیر مستقیم و معناداری دارد. همچنین ویژگی های جمعیت شناختی معلم بر انگیزش درونی دانش آموزان تاثیر مثبت و معناداری دارد (۰/۰۱>P).
نتیجه گیری: بر اساس نتایج پژوهش حاضر با ارتقاء سبک های آموزشی از طریق تمرکز بر الگوهای معیشتی جامعه فرهنگی ما ازجمله سطح درآمد، اشتغال مکمل، و سکونت، می توان نقش تاثیرگذاری بر الگوهای تفکر و انگیزشی دانش آموزان داشت.
کلیدواژه ها:
Intrinsic motivation ، demographic characteristics ، cognitive strategies ، metacognitive strategies ، انگیزش درونی ، ویژگی های جمعیت شناسی ، راهبردهای شناختی ، راهبردهای فراشناختی
نویسندگان
سمیه نخعی
Islamic Azad University, Zahedan Branch
مجتبی امیری مجد
Department of Psychology, Abhar Branch, Islamic Azad University
علیرضا محمدی آریا
Department of Psychology, University of Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran
محمود شیرازی
Department of Psychology, University of Sistan and Baluchestan, Zahedan
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :