پیش بینی تاب آوری کودکان کار بر اساس راهبرد های کنار آمدن با تنیدگی و سبک های دلبستگی
محل انتشار: فصلنامه سلامت روان کودک، دوره: 5، شماره: 4
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 268
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CHILD-5-4_002
تاریخ نمایه سازی: 7 مهر 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: کودکان کار در معرض مخاطرات متعددی قرار دارند و تاب آوری در شرایط پرخطر از اهمیت بسیاری برخوردار است. این پژوهش با هدف پیش بینی تاب آوری کودکان کار براساس راهبردهای کنارآمدن با تنیدگی و سبک های دلبستگی انجام شد.
روش: در یک طرح همبستگی،۱۰۰ نفر ازکودکان کار مراجعه کننده به موسسات حامی کودکان کار تهران، اداره امور اجتماعی رفاهی منطقه ۱۵، مرکز کودکان کار مولوی، و بازار بزرگ تهران به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه های راهبردهای کنارآمدن با تنیدگی اندلر و پارکر (۱۹۹۰)، سبک های دلبستگی بازنگری شده بزرگسال کولینز و رید (۱۹۹۶) و تاب آوری کانر و دیویدسون (۲۰۰۳) پاسخ دادند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی پس از حذف اثر مخدوشکننده جنسیت، تحلیل شدند.
یافته ها: ضرایب همبستگی نشان داد که تابآوری با سبک دلبستگی ایمن، دوسوگرا، راهبردهای کنارآمدن مسئله مدار و اجتنابی همبستگی مثبت معنادار دارد (۰۱/۰P<). سطوح تاب آوری با سن، سطح تحصیلات، و مدت زمان اشتغال به کار کودکان، همبسته نبود (۰۵/۰P>). تحلیل رگرسیون نیز نشان داد پس از حذف اثر جنسیت، زیرمقیاس های دلبستگی نقش تعیین کننده خود را از دست داده و تنها راهبرد کنارآمدن مسئله مدار (۰۰۱/۰P=، ۳۳۱/۰=β) به طورمعنی داری ۲۷% از واریانس مشترک تابآوری را پیش بینی میکند (۰۰۰۱/۰P=، ۱۳۴/۶=F).
نتیجه گیری: بر اساس یافته های این پژوهش میتوان نتیجه گرفت که سبک کنارآمدن مسئله مدار با تمرکز بر حلمسئله، به ایجاد انسجام فکری در فرد کمک میکند و باعث میشود فرد منبع تنیدگی را شناسایی و قابل مهار، ارزیابی کند که این پیامد به پیش بینی و افزایش تاب آوری فرد منجر میشود.
کلیدواژه ها:
Resilience ، stress coping strategies ، attachment styles ، working children ، تاب آوری ، راهبردهای کنارآمدن با تنیدگی ، سبک های دلبستگی ، کودکان کار
نویسندگان
سولماز پاسیار
Faculty of Humanity Sciences, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran
سید ولی اله موسوی
Department of Psychology, Faculty of Literature and Humanities Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran
سجاد رضائی
Department of Psychology, Faculty of Literature and Humanities Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :