نتایج شاخص پائی- بازویی در بیماران حوادث ترومبوتیک عروق مغزی
محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی مشهد، دوره: 50، شماره: 2
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 215
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MJMS-50-2_013
تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه :مطالعات قبلی نشان می دهد که شاخص پایی - بازوئی کمتر از ۰/۹ احتمال ابتلا به بیماریهای ایسکمیک قلب را ۲ برابر، خطر ابتلا به حمله ایسکمی گذرای مغزی را ۴ برابر و احتمال تنگی کاروتید و پوبلیتئال بدون علائم را ۱/۵ برابر افزایش می دهد. مقادیر شاخص پایی - بازوئی کمتر از ۰/۹ با آترواسکلروز منتشر در ارتباط است. هدف از این مطالعه بررسی یافته های شاخص پایی - بازوئی در بیماران مبتلا به بیماری عروق مغزی است. روش کار: این مطالعه توصیفی – مقطعی در سال ۱۳۸۱ – ۱۳۸۰ بر روی ۹۸ بیمار که به علت حوادث ترمبوتیک عروق مغزی در بیمارستان شهید صدوقی یزد بستری شده بودند اجرا شده است. درکلیه بیماران شاخص پائی – بازویی اندازه گیری شد. اطلاعات فردی، یافته های بیماری، نتایج آزمایشگاهی و سی تی اسکن و نتایج حاصله با استفاده از آمار توصیفی و جداول توزیع فراوانی و آزمون های کای دو و تی پردازش شد. نتایج: افراد مورد بررسی شامل ۴۴ مرد و ۵۴ زن با میانگین سنی ۷۳/۱ + ۱/۵ سال بودند. میزان کلی شاخص پایی - بازوئی کمتر از ۱۵ ،۰/۹% بود. ۱۲/۵% افراد بیشتر از ۶۵ سال و ۳/۱% افراد پائین تر از ۶۵ سال شاخص پایی - بازویی کمتر از۰/۹ داشتند. اختلاف بین شاخص پایی – بازویی کمتر از ۰/۹ در افرادی که سابقه ابتلا به دیابت، فشار خون و سابقه مصرف دخانیات و بیماری ایسکمیک قلب داشتند بیشتر دیده شد (p= ۰/۷). این اختلاف معنی دار نبود. در بیمارانی که هیپرلیپیدمی را ذکرمی کردند به صورت معنی داری با شاخص پایی - بازویی کمتر از ۰/۹ همراه بوده است. نتیجه گیری: بین شاخص پایی - بازویی و عوامل خطر و سن و جنس رابطه معنی داری مشاهده نشد ولی با توجه به کم بودن تعداد نمونه در مطالعه حاضر پیشنهاد می شود مطالعه ای با تعداد نمونه های بیشتر انجام شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
منصور رفیعی
دانشیار
محمد حسن اسلامی
استادیار
مهین افلاطونیان
پزشک پژوهشگر - مرکز تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق یزد
سیده مهدیه نماینده
پزشک پژوهشگر - مرکز تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق یزد
سیدمحمود صدر بافقی
دانشیار
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :