نامه به سردبیر: فرصت های دوران کرونا و پساکرونا برای ایران
محل انتشار: فصلنامه طب پیشگیری، دوره: 8، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 208
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPMH-8-2_001
تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1400
چکیده مقاله:
سلامتی فقط شامل بعد زیست شناختی نیست، بلکه دارای ابعاد مختلفی نظیر ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی می باشد (۱). به همین دلیل مدیریت کووید-۱۹ در تمامی کشورها تحت تاثیر تمامی این عوامل قرار دارد. این عوامل از یک طرف هم می توانند یک مزیت باشند و هم یک تهدید محسوب شوند (۲). توانایی بسیاری از کشورها جهت مقابله با کووید-۱۹ به چالش کشیده شده است و این بحران تاثیرات زیادی را در سراسر دنیا گذاشته است. چالش های اقتصادی، بیکاری، اختلال در ارایه خدماتی آموزشی و نیز مسایل اجتماعی از جمله این موارد هستند. هم زمان با اپیدمی کووید-۱۹، اعمال تحریم علیه ایران باعث افزایش تهدیدها نیز شده است (۳).
در کنار همه این تهدیدها، فرصت های خوبی نیز برای کشورها به وجود آمده است. تا به حال مطالعه ای در این بخش صورت نگرفته است و با شناخت این فرصت ها، شانس مناسبی برای موفیقت و عبور از این بحران فراهم می شود. لذا این مقاله به دنبال ارایه فرصت های دوران کرونا و پساکرونا می باشد که در هفت حیطه اصلی شامل حیطه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، پزشکی، علم و فناوری و زیست محیطی طبقه بندی شده اند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی اکبر حق دوست
وزارت بهداشت
رضا دهنویه
دانشگاه علوم پزشکی کرمان
کیهان سجادی
دانشگاه علوم پزشکی کرمان
خلیل کلوانی
دانشگاه علوم پزشکی کرمان