مقایسه عملکرد دو روش زیست پالایی و تثبیت در حذف هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای از کنده های حفاری روغنی با رویکرد حفاظت از محیط زیست
محل انتشار: فصلنامه سلامت و محیط زیست، دوره: 13، شماره: 4
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 296
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJHE-13-4_001
تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: تصفیه نامناسب ترکیبات هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای (PAHs) کنده های حفاری روغنی تاثیرات نامطلوبی بر روی محیط زیست دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی کارایی دو روش زیست پالایی و تثبیت در پاکسازی ترکیبات PAHs از کنده های حفاری روغنی است. در این تحقیق با مقایسه کارایی دو روش مذکور، روش مناسب با رویکرد حفاظت از محیط زیست انتخاب می شود.
روش بررسی: در این مطالعه نمونه برداری از کنده های حفاری روغنی در شروع و پایان فرآیند تصفیه در دو روش مورد استفاده، طبق روش های استاندارد انجام شد. برای تعیین مقدار ترکیبات PAHs، از دستگاه سوکسله و کروماتوگرافی گازی-طیف سنج جرمی استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد میزان حذف ترکیبات PAHs از نمونه کنده های حفاری روغنی با استفاده از روش زیست پالایی ۹۷ درصد (mg/kg ۴۴۰/۳) و روش تثبیت ۷۸ درصد (mg/kg ۳۵۴/۷) است. یافته های این بررسی نشان داد که روش زیست پالایی استاندارد مورد نیاز جهت تخلیه ترکیبات PAHsبه محیط را تامین می نماید.
نتیجه گیری: به دلیل اینکه روش زیست پالایی نسبت به روش تثبیت در حذف ترکیبات PAHs بهتر عمل نموده و استفاده از آن منجر به حفظ محیط زیست می شود، این روش در این پژوهش از کارایی مناسبی برخوردار است و نتایج آن می تواند به عنوان الگویی در دیگر مناطق مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
Bioremediation ، Fixation ، Oily drilling cuttings ، Environment ، Polycyclic aromatic hydrocarbon ، زیست پالایی ، تثبیت ، کنده های حفاری روغنی ، محیط زیست ، هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای
نویسندگان
محمدامین دانشفر
Department of Chemical Engineering, South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مهدی ارجمند
Department of Chemical Engineering, South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
سیدابوطالب موسوی پارسا
Department of Chemical Engineering, Yasooj Branch, Islamic Azad University, Yasooj, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :