واکاوی تاثیر مولفه های مدیریت دانش بر عملکرد مدیریت شهری (مطالعه موردی: شهر یزد)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: مجله پژوهش های جغرافیای انسانی، دوره: 53، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_JHGR-53-3_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 385
نویسندگان
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه یزد
دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه یزد
دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه یزد
استادیار جغرافیای انسانی، دانشگاه یزد
چکیده
مدیریت دانش تضمین کننده برتریهای بلندمدت برای سازمانها و جوامع و میزان بهره گیری آنها از سرمایه های انسانی، فکری، و اطلاعاتی است. شناخت مدیریت دانش، بهعنوان یک روح حاکم بر اعمال سازمانی و اثربخشی در توسعه مدیریت شهری، ضروری است. پژوهش حاضر از نوع مطالعات کاربردی است. با توجه به ماهیت موضوع و مولفههای مورد بررسی، رویکرد حاکم بر آن مجموعه ای از روشهای «توصیفی- تحلیلی و همبستگی» است. اطلاعات و دادهها به دو صورت اسنادی و پیمایشی (پرسشنامه) جمع آوری شده است. مدیران، معاونان و کارشناسان شهرداری های شهر یزد (۲۸۷ نفر) جامعه آماری تحقیق حاضر را تشکیل می دهند، که با استفاده از فرمول کوکران تعداد حجم نمونه ۱۰۲ نفر تعیین شده که بر اساس اصل «تسهیم به نسبت» در شهرداری های شش گانه شهر یزد تقسیم شده است. در این پژوهش، برای تعیین پایایی پرسشنامه، از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است که با استفاده از پیشآزمون بر روی سی پرسشنامه مقدماتی، آلفای پرسشنامه مدیریت دانش برابر با ۹۶۴/۰ و پرسشنامه مدیریت شهری برابر ۹۵۷/۰ بهدست آمد. همچنین، برای تجزیه و تحلیل داده ها از رویکرد آماری مدل سازی معادله های ساختاری (SEM) و آزمون تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که مدیریت دانش تاثیر مثبت و معناداری و بسیار زیادی در مدیریت شهری دارد که مقدار آن برابر با ۸۸/۰ است و حدود ۷۷ درصد از واریانس مدیریت دانش را تبیین میکند.مدیریت دانش تضمین کننده برتری های بلند مدت برای سازمان ها و جوامع و میزان بهره گیری آنها از سرمایه های انسانی، فکری و اطلاعاتی است. شناخت مدیریت دانش به عنوان یک روح حاکم بر اعمال سازمانی و اثربخشی که می توان بر توسعه مدیریت شهری داشته باشد، پیاده سازی آن ضروری است.کلیدواژه ها
شهرداری ها, شهر یزد, مدیریت دانش, مدیریت شهریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.