شناسایی و رتبه بندی موانع توسعه صنعتی از منظر مالی به روش فازی در استان سیستان و بلوچستان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش ملی و اولین همایش بین المللی پایداری کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: BUSUCONF02_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 415
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر خسروی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مالی، دانشکده مدیریت، موسسه آموزش عالی هاتف

باقر کرد

دانشیار گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه سیستان و بلوچستان

مهین راشکی قلعه نو

مدیر گروه رشته مدیریت، دانشکده علوم انسانی، موسسه آموزش عالی هاتف

چکیده

هدف پژوهش حاضر، شناسایی و رتبه بندی موانع توسعه صنعتی از منظر مالی، در استان سیستان و بلوچستان است . این پژوهش از لحاظ گردآوری داده ها، توصیفی - پیمایشی و از لحاظ هدف کاربردی می باشد به منظور گردآوری داده ها و تجزیه و تحلیل آنها از مطالعات کتابخانه ای و پرسشنامه استفاده شده است .جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مدیران و کارشناسان مالی در شهرک های صنعتی و پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران ۳۰۹نفر برآورد گردیده است . برای تجزیه و تحلیل داده ها، با بهره گیری از نرم افزار Excel و SPSS با بهره گیری از روش Fuzzy و MCDMبه شناسایی و رتبه بندی موانع توسعه صنعتی، پرداخته شده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که از میان شاخص های اصلی، شاخص بی ثباتی فضای سرمایه گذاری بزرگترین مانع برای توسعه صنعتی استان سیستان و بلوچستان محسوب می شود و شاخصهای مشکلات نهادی، مالی، خارجی، صنعتی و داخلی در رتبه های بعدی قرار می گیرند. همچنین در میان کلیه ی زیرمعیارهای شناسایی شده، مولفه مشکل دریافت تسهیلات (از بعد مشکلات مالی به عنوان اثرگذارترین زیرمعیار موانع توسعه صنعتی شناخته شده است. مولفه های بی ثباتی در قیمت مواد اولیه (از بعد بی ثباتی فضای سرمایه گذاری و عدم امنیت سرمایه گذاری (از همان بعد) در رتبه دوم و سوم قرار گرفته اند. مولفه ضعف تبلیغات و شرایط آب و هوایی نیز به عنوان کم اثرترین مولفه در میان زیر معیارها، شناسایی شده است.

کلیدواژه ها

موانع توسعه صنعتی بی ثباتی فضایی سرمایه گذاری، مشکلات نهادی، مشکلات مالی Fuzzy، وMCDM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.