تحلیل تئوریک نقش پیشه وران (یا تخصصی های) امنیت در ایالات متحده در سیاست خارجی و امنیتی آن کشور در قبال جمهوری اسلامی بر مبنای مکتب پاریس
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 356
فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SCJPO-12-4_005
تاریخ نمایه سازی: 3 مهر 1400
چکیده مقاله:
پیشهوران (یا تخصصیهای) امنیت یکی از مفاهیم اصلی مکتب پاریس میباشد و به کنشگرانی غیردولتی اطلاق میگردد که هم تهدیدهای متوجه یک کشور را و هم نحوه مقابله با این تهدیدها را تعریف مینمایند. بنابراین میتوان گفت که پیشهوران امنیت که نقش سیاسی آنان در حوزه عمومی و رسانهای کمتر قابل مشاهده است و ادعای دارابودن شناخت امنیتی را دارند، در تعریف مشکلات سیاسی-امنیتی دارای مشروعیت خودخوانده و قدرت هستند. این پژوهش در پی پاسخ به این سوال اصلی که پیشهوران امنیت چه نقشی را در سیاستخارجی و امنیتی ایالات متحده درقبال جمهوری اسلامی ایفا مینمایند؟ این فرضیه را ارائه میدهد که «پیشهوران امنیت در ایالاتمتحده با انجام چهار اقدام: ۱) ایجاد «رژیم حقیقت» و برچسب «واقعیت» زدن به تنها نوع خاصی از «شناخت» در مورد جمهوریاسلامی و معرفی آن بهعنوان پدیدهای «یاغی، حامی تروریسم، برهمزننده نظم موجود وامثالهم» و مبتنی نمودن «شناخت» جامعه و نخبگان ایالاتمتحده از جمهوریاسلامی برهمین مبنا؛ ۲) تعریف و (بر)ساخت[یا تکوین] جمهوریاسلامی بهمثابه یک تهدید و پدیده موجد ناامنی متوجه منافع، ملت و متحدان ایالاتمتحده؛ ۳) امنیتیکردن جمهوریاسلامی و۴) تعریف شیوههای مقابله با جمهوریاسلامی در سیاستهایی نظیر تهاجم نظامی و تهدید بهآن، تغییر نظام، مهار، تحریم و نفوذ؛ به سیاست خارجی و امنیتی ایالاتمتحده در قبال جمهوریاسلامی شکل میدهند.
کلیدواژه ها:
مکتب پاریس- پیشه وران(یا تخصصی های) امنیت ، امنیتی کردن ، رژیم حقیقت ، ایالات متحده ، جمهوری اسلامی ایران
نویسندگان
نیما رضایی
عضو هیات علمی گروه روابط بین الملل دانشگاه خوارزمی تهران
مجتبی شریعتی
استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه یاسوج
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :