نفرولیتوتومی از طریق پوست تحت نظارت لاپاراسکوپی در کلیه های اکتوپیک لگنی
محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 28، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 315
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJH-28-2_006
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: نفرولیتوتومی از طریق پوست (Percutaneous Nephrolithotomy: PCNL) در کلیه نابجای لگنی، به علت وجود ساختار استخوانی لگن در خلف و روده ها در قدام کلیه، بسیار چالش برانگیز است. به همین دلیل تلفیق PCNL با لاپاراسکوپی برای پیشگیری از عوارض ناخواسته کمک کننده است.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع گزارش سری موارد بیماری (Case Series) روی ۸ بیمار با سنگ کلیه لگنی انجام شد که کاندید PCNL بودند و با نظارت لاپاراسکوپی داخل شکم و تحت کنترل فلوروسکوپی انجام شده بود. بهترین تراکت برای دسترسی به سیستم پیلوکالیسیل حاصل شد و سنگ های کلیه به طور کامل خرد و خارج شدند. همچنین وضعیت پاک سازی سنگ با گرافی ساده و سونوگرافی بعد از عمل بررسی شد.
یافته ها: میانگین حداکثر قطر سنگ ۵/۲۳ میلی متر، میانگین زمان جراحی ۱۱۴ دقیقه و میانگین مدت بستری ۳/۳ روز بود. هیچ عارضه عمده حین یا بعد از عمل وجود نداشت. هر ۸ بیمار عاری از سنگ شدند و هیچ یک به بستری مجدد نیاز نداشتند.
نتیجه گیری: PCNL تحت نظارت لاپاراسکوپی در کلیه های اکتوپیک لگنی روشی قابل انجام و ایمن است و نتایج بسیار خوبی دارد. این روش ترکیبی، به تخصص و تجربه کافی در هر دو حیطه لاپاراسکوپی و اندورولوژیک نیاز دارد؛ زیرا عوارض بالقوه هر دو روش را در خود جای داده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مائده محسنی
۱ Assistant Professor, Department of Urology, Shahid Beheshti Hospital, Urology and Nephrology Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
حمیدرضا غلامرضایی
Assistant Professor, Department of Urology, Farhikhtegan Hospital, Faculty of Medicine, Tehran Medical Sciences Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
سید حبیب الله موسوی بهار
Professor, Department of Urology, Shahid Beheshti Hospital, Urology and Nephrology Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :