به کار گیری روش های مختلف پردازش تصاویر ماهواره ای به منظور شناسایی و تفکیک بخش های دگرسانی منطقه خونی و کالکافی (استان اصفهان)
محل انتشار: فصلنامه پژوهش های دانش زمین، دوره: 9، شماره: 1
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 242
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ESRJ-9-1_009
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1400
چکیده مقاله:
منطقه خونی در فاصله ۲۷۰ کیلومتری شمال شرق اصفهان و در بخش ایران مرکزی واقع شده است. اصلیترین واحد زمینشناسی منطقه، سنگهای دگرگونی با سن پروتروزوئیک و آتشفشانی با سن ائوسن میباشد. امروزه از دادههای دورسنجی در جهان استفادههای فراوانی میشود که نمونهای از کاربردهای آن را میتوان در اکتشاف ذخایر معدنی جستجو کرد. هدف از این تحقیق، تعیین محدودههای دگرسانی در ارتباط با کانیسازی طلا در منطقه خونی با استفاده از روشهای دورسنجی است. به این منظور، تصحیحات لازم بر روی تصاویر ماهوارهای اعمال شد و پس از آن به منظور شناسایی بخشهای دگرسانی مرتبط با کانسارهای طلا از روشهای مختلف پردازش تصاویر ماهوارهای سنجنده ASTER از جمله ساخت ترکیبات کاذب رنگی، نسبت باندی، آنالیز مولفه اصلی انتخابی (Crosta)، روش کمترین مربعات رگرسیون شده (Ls-Fit) و روش نقشه بردار زاویه طیفی (SAM) استفاده شد و در پایان دگرسانیهای عمدهی منطقه آشکار شدند. در تصاویر بهدست آمده، زون پروپلیتیک در منطقه خونی و زونهای فیلیک و آرژیلیک در منطقه کالکافی آشکار شدند و بهمنظور معرفی روش بهینه، نتایج حاصل از روشهای مختلف ذکر شده، با همدیگر و با نقشهی زمینشناسی مقایسه شدند که روش نسبت باندی، دگرسانی پروپیلیتیک را و روش مولفه اصلی انتخابی دگرسانهای آرژیلیک و فیلیک را با قدرت بیشتری مشخص کردهاند. و در نهایت روش SAM بهعنوان یک روش موفق برای تفکیک دقیقتر مناطق دگرسانی تشخیص داده شد. همچنین انطباق نواحی دگرسانی به دست آمده از روشهای مختلف آشکار سازی با یکدیگر نشان دهنده میزان دقت و کارایی پردازشها بر روی دادههای ماهوارهای ASTER میباشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ندا ماهوش محمدی
دانشگاه صنعتی امیرکبیر
اردشیر هزارخانی
دانشگاه صنعتی امیرکبیر
عباس مقصودی
دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :