بررسی اثربخشی آموزش مهارت های ابراز وجود و جرات ورزی (صراحت و قاطعیت) در عزت نفس و رفتار ضدتولید کارکنان صنایع الکل سازی نصر خرم آباد

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس علوم تربیتی، روانشناسی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: EPHCONF02_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 414
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کسری بیک محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، روانشناسی صنعتی و سازمانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر

فضل اله یزدانی اراضی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش مهارت های ابراز وجود و جرات ورزی (صراحت و قاطعیت) در عزت نفس و رفتار ضدتولید کارکنان صنایع الکل سازی نصر خرم آباد انجام شد. روش این پژوهش از نوع تحقیقات نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری این تحقیق را کلیه کارکنان صنایع الکل سازی نصر خرم آباد در سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ تشکیل دادند که از بین آن ها با استفاده از روش تصادفی ساده تعداد ۳۶ کارمند انتخاب شدند که در دو گروه ۱۸ نفری (۱۸ نفر گروه کنترل، ۱۸ نفر گروه آزمایش) تقسیم شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه های عزت نفس سازمانی پیرس و همکاران (۱۹۸۹) و رفتارهای ضد تولید توسط فاکس و اسپکتور (۱۹۹۹) بود و پروتکل آموزشی مهارت های ابراز وجود و جرات ورزی روی گروه آزمایش اجرا شد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون کوواریانس چند متغیره (مانوا) و مفروضه های آن توسط نرم افزار SPSS۱۸ استفاده شد. پس از آزمون فرضیه ها مشخص شد که مقدار F برای عزت نفس (۶۷/۵۰=F) و رفتار ضدتولید (۵۸/۸۶=F) می باشد. همچنین بین نمرات عزت نفس در گروه کنترل و آزمایش به ترتیب با اختلاف میانگین (۱۲/۱۶) و (۱۹/۵۰)، و بین نمرات رفتار ضدتولید در گروه کنترل و آزمایش به ترتیب با اختلاف میانگین (۱۰/۸۳) و (۱۵/۷۸) تفاوت معناداری وجود دارد (P< ۰/۰۱) و گروه آزمایش به مراتب دارای نمرات بهتری در پس آزمون می باشد. به عبارت دیگر مهارت های ابراز وجود و جرات ورزی (صراحت و قاطعیت)، عزت نفس کارکنان را به طور معناداری افزایش و رفتار ضدتولید کارکنان را به طور معناداری کاهش داده است. بنابراین آموزش مهارت های ابراز وجود و جرات ورزی (صراحت و قاطعیت) در عزت نفس و رفتار ضدتولید کارکنان صنایع الکل سازی نصر خرم آباد اثربخش است.

کلیدواژه ها

مهارت های ابراز وجود و جرات ورزی، عزت نفس، رفتار ضدتولید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.