بررسی انتقادی و تکمیل روش پیشنهادی پدیدارشناختی در کتاب «رویکرد ها و روش پژوهش در فلسفه تعلیم و تربیت» اثر دکترخسرو باقری و همکاران، براساس رویکرد پدیدارشناسی هرمنوتیکی با نگاه زبان شناسانه، وکس فن منن.(شماره اول)

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 249

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EPHCONF02_069

تاریخ نمایه سازی: 20 شهریور 1400

چکیده مقاله:

پژوهش حاضر اولین شماره بررسی انتقادی، و تکمیل مرحله اول روش پیشنهادی پدیدارشناختی در پژوهش های فلسفه تعلیم و تربیت، آورده شده در صفحه های ۲۸۶- ۲۹۴ کتاب «رویکرد ها و روش پژوهش در فلسفه تعلیم و تربیت» اثر خسروباقری و با همکاری نرگس سجادیه و طیبه توسلی است. این نقد و اصلاح براساس رویکرد پدیدارشناسی هرمنوتیکی(توصیفی- تفسیری)، با نگاه زبان شناسانه، وکس فن منن بیان شده در کتاب «پژوهش در باب تجربه زیسته : علوم انسانی برای یک تعلیم و تربیت حساس به عمل» صورت میگیرد. روش نقد کانتی که اساس آن روش تحلیل منطقی فرارونده است در پژوهش حاضر به کارگرفته شده است. یافته های پژوهش در یک دسته بندی شرط های لازم را که در روش مذکور دیده شده است را عبارت اند از موارد ذیل می داند : وجود شخصی دارای آگاهی و تجربه زیسته، توجه به بنیاد زمانمندی وجود در توصیف، شهودی و اصیل بودن توصیف و فهم معنای حاکم برتجربه زیسته که فرد در هر لحظه از خود دارد. شرط های لازم که دیده نشده است عبارت اند از: عدم توجه به مولفه های مکان زیسته، بدن زیسته و ارتباط زیسته برای وجود است، عدم توجه به زنجیره وار بودن تجربه و تمرکز تجربه بر موقعیت برجسته از این توصیف، عدم توجه به زبان خاص پژوهش پدیدارشناسانه در توصیف، عدم توجه به نوشتن چگونگی نوشتن پدیدارشناسانه در توصیف، عدم توجه به تفکر در توصیف است.

کلیدواژه ها:

شماره اول مطالعه انتقادی ، کتاب «رویکرد ها و روش پژوهش در فلسفه تعلیم و تربیت» ، رویکرد پدیدارشناسی هرمنوتیکی با نگاه زبان شناسانه وکس فن منن.

نویسندگان