بررسی تفسیری و تکمیل روش پیشنهادی پدیدارشناختی در کتاب «رویکرد ها و روش پژوهش در فلسفه تعلیم و تربیت» اثر خسرو باقری و همکاران، براساس رویکرد پدیدارشناسی هرمنوتیکی با نگاه زبان شناسانه، وکس فن منن.(شماره سوم)

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 395

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EPHCONF02_068

تاریخ نمایه سازی: 20 شهریور 1400

چکیده مقاله:

پژوهش حاضر یک بررسی تفسیری برای تکمیل روش پیشنهادی پدیدارشناختی در پژوهش های فلسفه تعلیم و تربیت، آورده شده در صفحه های ۲۸۶- ۲۹۴ کتاب «رویکرد ها و روش پژوهش در فلسفه تعلیم و تربیت» اثر دکترباقری و با همکاری نرگس سجادیه و طیبه توسلی است. این نقد و اصلاح براساس رویکرد پدیدارشناسی هرمنوتیکی(توصیفی- تفسیری)، با نگاه زبان شناسانه، وکس فن منن بیان شده در کتاب «پژوهش در باب تجربه زیسته : علوم انسانی برای یک تعلیم و تربیت حساس به عمل» صورت می گیرد. برای تفسیر از روش بینامتنی و خصلت هایی از دیدگاه گادامر استفاده شده است که به تعبیر وی فهم حاصل امتزاج افق هاست که طبق آن فرد باید بر محدودیت های افق فکری خود فایق آید و افق فکری طرف فکری خود را نیز در نظر بگیرد و فرآهم آورد. مسئله مورد بررسی این است که چگونه می توان مولفه های وجودی از نظر فن منن را به ساختار توصیف پدیدارشناسانه روش مذکور که فقط به مولفه زمان مندی برای وجود اشاره دارد، افزود و چه تغییراتی را باید در روش مذکور ایجاد کرد. یافته های پژوهش حاضر به این اشاره دارد که می توان این افزودن را انجام داده اما باید شروط لازم برای توصیف پدیدارشناسانه از دیدگاه فن منن را هم رعایت کرد. همچنین می توان تحلیل تماتیک از نگاه فن منن را به مرحله دوم روش اضافه نمود برای مضمون بندی توصیفات و کشف معنا که البته با تحلیل روش مند خواهد شد که با نگاه هایدگر که قائل به روش نیست که ناسازگار خواهد بود که باید به آن توجه کرد.

کلیدواژه ها:

مطالعه تفسیری شماره سوم ، کتاب «رویکرد ها و روش پژوهش در فلسفه تعلیم و تربیت» ، رویکرد پدیدارشناسی هرمنوتیکی با نگاه زبان شناسانه وکس فن منن ، وجود.

نویسندگان