بررسی توزیع فشارخون در جمعیت بالای ۱۸ سال شهر بندرعباس سال ۱۳۸۱
محل انتشار: فصلنامه طب پیشگیری، دوره: 3، شماره: 1
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 427
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPMH-3-1_008
تاریخ نمایه سازی: 17 شهریور 1400
چکیده مقاله:
چکیده
مقدمه:فشار خون بالا یکی از عوامل خطر آفرین اصلی در بیماریهای قلب و عروق (سکته قلبی و نارسایی قلبی )وسکته مغزی محسوب میگردد.متاسفانه تاثیر گذاری منفی آن بر سلامت جامعه روز به روز یبشتر میکردد.آگاهی از میزان شیوع و توزیع آن در جمعیت اولین اقدام در برنامه ریزی برای کنترل آن میباشد.لذا مطالعه ای بر پایه جمعیت به منظور بررسی توزیع فشار خون جمعیت بالغ شهر بندرعباس، مرکز استان هرمزگان واقع در جنوب ایران، انجام شد.
روش کار: به این منظور در سال ۱۳۸۱، ۲۰۷۸ نفر از جمعیت بالای ۱۸ سال این شهر (۱۳۹۷ زن و ۶۸۱ مرد) به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات مربوط به ویژگی های جمعیت شناختی ، شاخص های تن سنجی، فشارخون و سابقه ابتلا به بیماری پرفشاری خون در بستگان درجه یک از طریق مراجعه حضوری پژوهشگران به درب منازل افراد، مصاحبه حضوری، اندازه گیر ی وتکمیل پرسشنامه جمع آوری گردید. فشار خون افراد از هر دو دست و پس از حداقل ۱۰ دقیقه استراحت اندازه گیر شد.پس از بررسی توزیع تجمعی فشارخون ارتباطات بین فشارخون با سایر متغیر ها توسط آزمون های همبستگی ، تی مستقل ، آنالیزواریانس یکطرفه ،آنالیزکوواریانس وبادرنظر گرفتن حدود اطمینان ۹۵ درصد بررسی گردید .
یافته ها: مهمترین یافته های بدست آمده به این قرار بود: ۲۱ درصد از کل جمعیت دارای فشارخون بالای ۹۰/۱۴۰ میلی متر جیوه بودند. با افزایش سن فشارخون سیستول افراد نیز افزایش نشان داد، اما فشارخون دیاستول پس از سن ۶۴ سالگی افزایش معنا دار نداشت .فشارخون مردان بیش از زنان و فشارخون افراد دارای سابقه ابتلا به پر فشاری خون در بستگان درجه یک بیش از سایرین بود. بین تغییرات فشارخون ووضعیت تاهل افراد نیز ارتباط معنا داری بدست آمد.
نتیجه گیری: یافتن عوامل خطر موثر بر تغییرات فشار خون یافته مهمی است که سیاستگزاران بهداشتی را در جهت کشف گروههای پرخطر، افزایش بازده غربالگری وانجام اصلاحات یاری خواهد نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین فرشیدی
Bandar Abbas Cardiovascular Center, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.
شهرام زارع
School of Health, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran
بهرام ضیغمی
Doctor of Statistics and Epidemiology - Department of Statistics and Epidemiology, Shiraz School of Public Health, Shiraz, Iran
الهام بوشهری
Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :