ارزیابی روشنایی عمومی داخلی بیمارستان براساس استاندارد های انجمن مهندسین روشنایی آمریکای شمالی
محل انتشار: فصلنامه طب پیشگیری، دوره: 3، شماره: 2
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 288
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPMH-3-2_002
تاریخ نمایه سازی: 17 شهریور 1400
چکیده مقاله:
چکیده
مقدمه: روشنایی مطلوب یکی از مهمترین عوامل بهینه سازی شرایط فیزیکی اماکن مختلف به ویژه محیطهای کاری و عمومی نظیر بیمارستان ها است. هدف از این مطالعه ارزیابی روشنایی عمومی داخلی بیمارستان براساس استاندارد های انجمن مهندسین روشنایی آمریکای شمالی بود.
روش ها: این مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی در فروردین سال ۱۳۹۴انجام شد. شدت روشنایی عمومی بخش های مختلف بیمارستان امام رضا شهرستان ایوان براساس استاندارد های انجمن مهندسین روشنایی آمریکای شمالی اندازه گیری شد. شدت روشنایی عمومی توسط لوکس متر TES-۱۳۳۲A Light Meterدر ساعت اولیه روز(۱۰ صبح) اندازه گیری شد. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰و آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
نتایج: نتایج نشان داد که ۳۳/۵۳ درصد شدت روشنایی عمومی بخش های مختلف بیمارستان در وضعیت نامطلوبی قرار دارد. متوسط شدت روشنایی عمومی داخل بنای بیمارستان ۲۶/۳۱±۱۴۰بود که از حد استاندارد توصیه شده برای هربخش کمتر بود. بیشترین میزان شدت روشنایی در راهرو بخش مردان و کمترین میزان شدت روشنایی در اتاق معاینه بود. همچنین آزمون آماری نشان داد که بین شدت روشنایی عمومی اندازه گیری شده در بخشهای مختلف بیمارستان اختلاف معنی داری وجود دارد (۰۰۱/۰P=).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که شدت روشنایی عمومی بیمارستان مورد نظر در وضعیت نامطلوبی قرار دارد و انجام اقدامات اصلاحی نظیر طراحی مجدد و اصلاح سیستمهای روشنایی برای اقزایش شدت روشنایی عمومی مورد نیاز, ضروری است
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ایوب قنبری سر تنگ
MSc Occupational Health engineering , Ilam, Iran
مهدی آشناگر
MSc industrial, psychology, Bandar Abbas, Iran
فیض الله پالیزبان
, Bs Occupational Health Engineering, Health Network and Treatment eyvan city, ilam, Iran
بشیر شفیعی
Bs environmental Health Engineering, Health Network and Treatment eyvan city, ilam, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :