ارزیابی ادراک مسافران از کیفیت خدمات اتوبوس تندرو (مطالعه موردی خطوط ۱ و ۷ اتوبوسرانی تندروی شهر تهران)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC18_278
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 289
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیررضا ممدوحی

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران و محیطزیست، دانشگاه تربیت مدرس

مصطفی روزبهانی

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس

هادی قلی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی حمل و نقل، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

بهبود کیفیت خدمات سیستم های حمل و نقل همگانی، اقدامی لازم برای حفظ وفاداری کاربران کنونی این سیستم ها و همچنین جذب مسافران جدید است. ارزیابی و شناخت ادراک استفاده کنندگان این سیستم ها از عوامل متنوع موثر بر کیفیت خدمات، به منظور اتخاذ سیاست های موثر در این زمینه، ضروری به نظر می رسد. این مطالعه با تحلیل ادراک مسافران از برخی ویژگی های مهم کیفیت خدمات سیستم اتوبوسرانی تندروی شهر تهران (خطوط ۱ و ۷)، به ارزیابی عوامل موثر بر مطلوبیت و کیفیت خدمات آن می پردازد. چهار ویژگی سفر با اتوبوس شامل زمان داخل وسیله، کرایه، ازدحام داخل وسیله و زمان انتظار مورد بررسی قرار گرفتند. در این راستا،اطلاعات رجحان بیان شده ی ۳۹۶ نفر از مسافران این سیستم با هدف سفر کاری، طی مصاحبه های حضوری جمع آوری شد. نتایج پرداخت مدل لوجیت چندگانه نشان داد که تمام ویژگی های مورد مطالعه، در انتخاب اتوبوس تندروی مطلوب توسط مسافران، تاثیر معنی داری دارند. همچنین، مشاهده شد که ازدحام داخل اتوبوس تندرو از اهمیت بیشتری نسبت به سایر ویژگی ها برخوردار است. علاوه بر این، تمایل به پرداخت مسافران برای بهبود در هر ویژگی نیز برآورد شد و ارزش ساعتی زمان سفر مسافران، ۱۵۸۴ تومان محاسبه گردید.

کلیدواژه ها

حمل و نقل همگانی، کیفیت خدمات، اتوبوس تندرو، رجحان بیان شده، لوجیت چندگانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.