مروری بر انواع روش های ایجاد بافت بر روی رویه های بتنی از نظر میزان صدای اندرکنش لاستیک و روسازی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC18_264
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 398
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل حسنی

استاد دانشکده ی مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس تهران

امیر کاووسی

استاد دانشکده ی مهندسی عمران و محیط زیست،دانشگاه تربیت مدرس تهران

سعید دورانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده ی مهندسی عمران و محیطزیست،دانشگاه تربیت مدرس تهران

چکیده

ایمنی و مقاومت لغزندگی رویه ی راه از مهمترین جنبه های هر پروژه ی راه سازی می باشد. پخش سنگریزه و شیارزنی و گونی کشی از جمله روش های ایجاد بافت بر روی بتن تازه و تراشیدن رویه با تیغه ی الماسی از جمله روش های ایجاد بافت درشت بر روی بتن سخت شده می باشد.ایجاد بافت بر روی روسازی موجب افزایش صدای اندرکنش لاستیک و روسازی و کاهش راحتی و نیز آلودگی صوتی می شود. تراشیدن طولی رویه با تیغه ی الماسی در حالتی که درصد خودروها و کامیون های سبک زیاد باشد، روش موثری برای کاهش صدا است ولی اگر درصد کامیون های سنگین زیاد باشد، اختلاف میزان صدا در این روش با حالت شیارزنی عرضی اندک خواهد بود. فاصله و عمق زیاد شیارها و پهنای کم آنها، صدای اندرکنش لاستیک و روسازی را به حداقل می رساند. راستای شیارزنی نیز اهمیت زیادی در میزان صدای حاصله دارد. به طورکلی روش شیارزنی طولی صدایکمتری تولید می کند. مطالعات نشان می دهند که روش های جاروکشی، تراشیدن طولی و روش NGCS موجب تولید کمترین صدای اندرکنش لاستیک و روسازی می شوند و روش شیارزنی عرضی بیشترین صدا را حاصل می کند. در معرض قرار دادن سنگدانه ها با حداکثر اندازه ی سنگ دانه ی ۸ میلیمتر نیز صدای تولیدی برابر با رویه ی SMA۱۱ دارد. روش های اصطکاکی مثل گونی کشی نیز موجب ایجاد سطح صدای قابل قبولی می شوند اما دوام کمی دارند.

کلیدواژه ها

ایمنی، روسازی بتنی، سروصدا، بافت، آلودگی صوتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.