بررسی سطح سرمی سیستاتین C در زنان مبتلا به سرطان پستان در مقایسه با گروه شاهد
محل انتشار: فصلنامه بیماری های پستان، دوره: 14، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 529
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJBD-14-2_002
تاریخ نمایه سازی: 10 شهریور 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: سرطان پستان شایع ترین نوع سرطان در بین زنان ایرانی محسوب می گردد که در ۷۰% از موارد هنگامی کشف می شود که بیماری به مرحله پیشرفته رسیده است. کشف بیومارکرهای تشخیصی جدید، امری ضروری است. سیستاتین C از خانواده سیستاتین ها و یک پروتئین مهارکننده سیستئین پروتئاز و غیرگلیکوزیدی بوده که به عنوان یک مارکر عملکردی کلیه نیز به کار می رود. هدف از این مطالعه بررسی سطح سرمی سیستاتین C در سرم خون زنان مبتلا به سرطان پستان در مقایسه با گروه شاهد و مقایسه آن در یافته های فیزیوپاتولوژی بیماران می باشد.
روش بررسی: این مطالعه بر روی ۸۸ زن (۴۴ نفر مبتلا به سرطان پستان و ۴۴ نفر سالم) که به مرکز رادیوتراپی و انکولوژی رضا مشهد در سال ۱۳۹۸ مراجعه کرده بودند، انجام گرفت. پس از ثبت اطلاعات دموگرافیک و بالینی، سطح سرمی سیستاتین C به روش الایزا اندازه گیری شد و توسط نرم افزار SPSS.V۲۲ تحلیل شد.
یافته ها: میانگین سن افراد سالم ۴۸/۴۸ سال و بیماران ۳۲/۵۲ سال و میانگین BMI افراد سالم ۳۷/۲۴ و بیماران ۵۲/۲۹ به دست آمد (۰۰۱/۰p<). نتایج ما نشان داد که میانگین سطح سرمی سیستاتین C (ng/ml) در بیماران مبتلا به سرطان پستان (۴۱۳/۰±۵۵۵/۰) و در گروه شاهد (۲۹۱/۰±۲۵۸/۰) به دست آمد، (۰۰۱/۰p<). همچنین سطح سرمی سیستاتین C در بیماران با اندازه تومور (۰۰۲/۰p=)، استیج (۰۲۹/۰p=) و گرید (۰۰۱/۰p=) در ارتباط بوده و این میانگین در هر دو گروه BMI بالای ۲۵ (۰۰۱/۰p<) و زیر ۲۵ (۰۱۷/۰p=) به صورت معناداری بیشتر از گروه شاهد بود. همچنین سیستاتین C در بیماران بالای ۵۰ سال به طرز معناداری افزایش نشان می دهد (۰۰۱/۰p<). از بین پارامترهای بالینی، درگیری گره های لنفاوی (۴۲۱/۰p=)، گیرنده استروژن (۴۴۹/۰p=)، گیرنده پروژسترون (۲/۰p=) و (۷۸۳/۰p=) HER۲، تاثیر معنی داری بر سطح سرمی سیستاتین C نشان نداد. در بررسی منحنی راک حساسیت برابر با ۹/۶۵% و ویژگی برابر با ۴/۸۶% و ارزش اخباری مثبت برابر با ۸/۸۲% و ارزش اخباری منفی برابر با ۶/۷۱% به دست آمد.
نتیجه گیری: سیستاتین C نقش مهمی در فیزیوپاتولوژی سرطان پستان دارد که می تواند به عنوان یک بیومارکر تشخیصی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
Cystatin C ، Breast Cancer ، Staging ، Grade ، Tumor ، سیستاتین C ، سرطان پستان ، استیج ، گرید ، تومور
نویسندگان
فاطمه اسماعیلی
Mashhad Medical Sciences Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
وحید پوراسماعیل
Department of Biochemistry, Mashhad Medical Sciences Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran & Innovative Medical Research Center, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
امیر امیرآبادی
Department of Oncology, Mashhad Medical Sciences, Mashhad, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :