روابط ابرازگری هیجانی، عاطفه مثبت و عاطفه منفی با صفات سه گانه تاریک شخصیتی (ماکیاولیسم، خودشیفته، ضداجتماعی)
محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 18، شماره: 2
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 342
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SINA-18-2_002
تاریخ نمایه سازی: 10 شهریور 1400
چکیده مقاله:
مقدمه : در سال های اخیر، افزایش توجه نسبت به مجموعه ای از صفات نامطلوب به وجود آمده است که به عنوان سه گانه تاریک مورد اشاره قرار می گیرند که شامل ضداجتماعی، ماکیاولیسم و خودشیفته است. هدف پژوهش حاضر بررسی روابط بین ابرازگری هیجانی، عواطف مثبت و منفی با صفات سه گانه تاریک بود.
روش بررسی: در یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی، ابتدا ۳۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه ارومیه به صورت نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب گردیدند، سپس به منظور بررسی اهداف و فرضیه های پژوهش، مقیاس صفات سه گانه تاریک، پرسشنامه ابرازگری هیجان و مقیاس عواطف مثبت و منفی بین شرکت کنندگان پژوهش توزیع گردید. داده های جمع آوری شده به منظور بررسی اهداف پژوهش، با استفاده از شاخص های توصیفی، ضرایب همبستگی، رگرسیون چندگانه هم زمان و آزمون تی مستقل مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج بیانگر این بود که بین بیشتر مولفه های ابرازگری هیجانی با هر سه صفت ضداجتماعی، ماکیاولیسم و خودشیفته روابط منفی وجود داشت که این رابطه در صفت ضداجتماعی و ماکیاولیسم روابط منفی معناداری به دست داد (۰۵/۰p<). روابط مثبت معنادار بین عاطفه مثبت و منفی با هر سه صفت ضداجتماعی، ماکیاولیسم و خودشیفته از صفات سه گانه تاریک نشان داده شد (۰۱/۰p<). همچنین، مقایسه زنان و مردان در صفات شخصیتی تاریک، ابرازگری هیجانی و عاطفه مثبت و منفی نشان داد که دو گروه تفاوتی معنادار داشتند. مردان در صفت ماکیاولیسم و عاطفه مثبت و زنان در مولفه های ابرازگری هیجانی نمرات بالاتری نشان دادند.
بحث و نتیجه گیری: افراد با نمرات بالا در صفات ماکیاولیسم و ضداجتماعی، گرایش بیشتری به سمت نشان دادن نقص در ابراز و درک اطلاعات هیجانی دارند. به نظر می رسد زنان به لحاظ هیجانی حساسیت بیشتری دارند و بیشتر مستعد بروز هیجان هستند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سهراب امیری
Faculty of literature and humanities, Department of psychology, Urmia University, Urmia
فیروزه سپهریان آذر
Faculty of literature and humanities, Department of psychology, Urmia University, Urmia
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :