تبیین الگوی علی فرسودگی شغلی کارکنان با مطالعه ای در یک سازمان نظامی با رویکرد دیمتل فازی
محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 19، شماره: 1
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 257
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SINA-19-1_002
تاریخ نمایه سازی: 10 شهریور 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: فرسودگی شغلی به عنوان یک حالت روان شناختی، به یکی از عوامل مهم در جهت کاهش کارآئی و بهره وری کارکنان تبدیل شده است که منجر به یک ناتوانی روانی در افراد می شود. در این میان عوامل متعددی بر فرسودگی شغلی تاثیرگذار و تاثیرپذیر از آن هستند که باید مورد بررسی قرار گیرند. براین اساس، مطالعه حاضر با هدف تبیین الگوی علی فرسودگی شغلی کارکنان در یک سازمان نظامی انجام شده است.
روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بود که به صورت مقطعی در سال ۱۳۹۴ در یک سازمان نظامی انجام پذیرفت. جامعه خبرگی این پژوهش، پانزده نفر از متخصصین و کارشناسان منابع انسانی شاغل یک سازمان نظامی در استان مازندران بودند که به روش هدفمند انتخاب شدند. برای گردآوری داده های پژوهش از پرسشنامه های مقایسات زوجی استفاده و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها نیز از تکنیک های قدرتمند آماری (دیمتل فازی) استفاده شد.
یافته ها: نتایج حاصل از تکنیک دیمتل فازی برای رتبه بندی اهمیت متغیرها بر اساس مقادیر نشان داد که اعتماد سازمانی (۰۶۴/۹)، مهم ترین و فرهنگ سازمانی (۷۵۱/۷) کم اهمیت ترین متغیر، و از طرفی نیز رتبه بندی تاثیرگذاری متغیرها بر اساس مقادیر حاکی از آن بود که متغیرهای اخلاق اسلامی (۷۳۲/۰) تاثیرگذارترین، و فرسودگی شغلی (۹۲۲/۰-) تاثیرپذیرترین متغیر بود.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به تاثیرگذاری علی متغیرهای مورد مطالعه بر فرسودگی شغلی کارکنان، مدیران سازمان می توانند با تمرکز و بهبود وضعیت متغیرهای تحقیق، وضعیت فرسودگی شغلی موجود در کارکنان را تا حد زیادی بهبود بخشند تا در مسیر دست یابی به اهداف سازمانی گامی بلندی بردارند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین صمدی میارکلائی
Islamic Azad University, Qaemshahr, Iran
حمزه صمدی میارکلائی
Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
صمد صمدی میارکلائی
Islamic Azad University, Qaemshahr, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :