اثر بخشی درمان شناختی رفتاری در کاهش اضطراب سلامتی
محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 20، شماره: 2
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 195
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SINA-20-2_008
تاریخ نمایه سازی: 10 شهریور 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: خود بیمار پنداری (اضطراب سلامتی) اشتغال ذهنی فرد با باورهای غلط و یا بیماری جدی خطرناک در حال رشد است و اختلالی است که بار قابل توجهی بر دوش خدمات سلامت می گذارد. هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی درمان شناختی رفتاری در کاهش اضطراب سلامتی بود.
روش بررسی: بدین منظور با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس از بین کلیه مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی شهرستان اسلامشهر که مبتلا به خودبیمارپنداری بودند۳۰ نفر (۹ نفر مرد و ۲۱ نفر زن) انتخاب شدند. این افراد به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل قرار گرفته و مقیاس نگرش به بیماری روی آنها به عنوان پیش آزمون اجرا شد. سپس اعضای گروه آزمایش طی ۱۰ جلسه تحت مداخله با رویکرد شناختی رفتاری قرار گرفتند. طی این مدت گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. پس از اتمام درمان همان ابزار به عنوان پس آزمون و سه ماه پس از پایان درمان به عنوان پیگیری بر روی آزمودنی ها اجرا گردید.
یافته ها: نتایج تجزیه و تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد که پس از درمان میانگین نمرات گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی دار کاهش یافت (۰۰۱/۰>p).
بحث و نتیجه گیری: این پژوهش نشان داد که درمان شناختی رفتاری یک مداخله موثر در جهت کاهش اضطراب سلامتی است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعید رضائی
Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
افسانه دارابی
Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
امیر محسن راه نجات
iran, tehran,aja university
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :