فعالسازی سلول های کشنده ی ذاتی با اینترلوکین ۲۱ در درمان مدل پیش بالینی نوروبلاستوما
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 25، شماره: 3
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 629
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-25-3_013
تاریخ نمایه سازی: 10 شهریور 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: نوروبلاستوم یکی از شایع ترین سرطان های کودکان است که هنوز برخی از موارد آن به درمان های رایج پاسخ نمی دهند و کاندیدای مناسبی جهت ایمنی درمانی توسط سلول های کشنده ذاتی است. در این پژوهش، به تکثیر و فعا ل سازی سلول های NK با استفاده از مجموعه ای از سایتوکاین ها پرداخته شد و نتیجه این فعال سازی در بررسی های برون تنی و درون تنی بررسی گردید.
مواد و روش ها: جداسازی سلول ها از خون محیطی با استفاده از شاخص CD۵۶ توسط جداکننده MACS صورت گرفت و از سایتوکاین های IL-۲ و IL-۱۵ در تکثیر و IL-۲۱ جهت فعال سازی سلول ها استفاده گردید. مدل نوروبلاستومی با استفاده از رده SK-N-SH در موش های نیود ایجاد شد. تاثیر سلول های NK فعال شده، بر ۲ رده سلول سرطانی نوروبلاستومایی پس از تایید فعال سازی توسط فلوسایتومتری سنجیده شد.
نتایج: نتایج نشان داد که سلول های NK فعال شده با اینترلوکین ۲۱ در نسبت ۱:۱۰ قادرند ۹۴% از سلول های رده SK-N-SH و ۹۱% از سلول های رده سلول های CHLA-۲۵۵ را از بین ببرند (P<۰.۰۵)؛ در حالی که در مورد سلول های فعال نشده میزان کشندگی برای این رده ها به ترتیب ۴۰% و ۳۸% بود (P<۰.۰۵). سلول های NK فعال شده با اینترلوکین ۲۱ قادر به از بین بردن تومور در ۷۰% از موش های نیود. مدل زنوگرافت نوروبلاستوم بودند.
نتیجه گیری: پژوهش حاضر نشان داد که استفاده از سلول های NK فعال شده با اینترلوکین ۲۱ در درمان نوروبلاستوم مفید و برای استفاده در مطالعات کارآزمایی بالینی آتی بسیار موثر خواهد بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علیرضا شعاع حسنی
Iran University of Medical Sciences
مهدی شادنوش
Shahid Beheshti University of Medical Sciences
هادی کاظمی
Shahed University
نسیم وثوقی
Tehran University of Medical Sciences
راشین محسنی
Tehran University of Medical Sciences
ایمان سیحون
Tehran University of Medical Sciences
جواد وردی
Tehran University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :