بررسی تغییرات فازی و مورفولوژیکی ایلمنیت طی فرآیند تجزیه قلیایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی توسعه فناوری مهندسی مواد، معدن و زمین شناسی
  • کد COI اختصاصی: EMGBC04_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 411
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر مهدیلو

استادیار دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه محقق اردبیلی ، اردبیل، ایران.

مهدی ایران نژاد

دانشیار دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران.

سیدپیمان جباری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران.

علی جعفرزاده تیمورلوئی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران.

چکیده

در این تحقیق آزمایشهایی برای بررسی اثر اندازه ذرات ایلمنیت، غلظت محلول آبی پتاسیم هیدروکسید (KOH)، دما و زمان بر واکنش تجزیه قلیایی ایلمنیت به عنوان یک فرآیند پیش عمل آوری برای بهبود قابلیت انحلال تیتانیم انجام شد. به منظور بررسی اثر پارامترهای موثر، محصول حاصل از فرآیند تجزیه قلیایی با استفاده از XRD و میکروسکوپ الکترونی بررسی قرار گرفت. نتایج آنالیز XRD نشان داد که فاز تیتانیم دار موجود بعد از تجزیه قلیایی در همه شرایط از نوع K۲Ti۴O۲است. مطالعات میکروسکوپ الکترونی نشان داد که تجزیه ایلمنیت و تغییرات فازی از سطح ذرات و نیز از نقاط ضعف موجود در سطح ذرات شروع شده و به سمت مرکز گسترش می یابد. تجزیه و تغییر فاز در ذرات با ابعاد کوچک موثرتر از ذرات با ابعاد بزرگ تر اتفاق می افتد. همچنین این مطالعات نشان داد که با افزایش غلظت محلول، دمای فرآیند و مدت زمان انجام واکنش تجزیه میزان و شدت تغییر فازها به تدریج افزایش می یابد. این تغییر فازها طی تغییر این پارامترها از نظر مورفولوژیکی با افزایش میزان تخلخل همراه است. افزایش میزان تخلخل می تواند موجب بهبود کارایی فرآیند انحلال تیتانیم شود.

کلیدواژه ها

ایلمنیت، تجزیه قلیایی، پتاسیم هیدروکسید، پتاسیم تیتانات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.