تاثیر ساختار سازمانی و انگیزش شغلی بر فرسودگی شغلی کارکنان « مورد مطالعه: کارکنان شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان»

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی حسابداری، مدیریت و نوآوری در کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICAMIB08_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 395
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز کمندلو

کارشناسی ارشد مدیریت دولیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

عبدالحسین کرمپور

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر ساختار سازمانی و انگیزش شغلی بر فرسودگی شغلی کارکنان شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان بوده است. با توجه به ساختار نظام های مدیریتی کشور و وضعیت موجود سطوح متفاوت در شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان، از یک سو و دقت در ویژگی های ساختاری سازمان و از سوی دیگر، با واقعیتی چندگانه و متعارض مواجه می شویم لازمه تحقق و توسعه انگیزش شغلی و کاهش فرسودگی شغلی در نظام های تولیدی، تاکید بیشتر بر سطوح عالی مدیریتی است. روش پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، از حیث جمع آوری اطلاعات کمی و از حیث سیر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارکنان شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان است که در سال ۱۳۹۹ مشغول به خدمت می باشند، که براساس آمار ثبت شده در اداره کارگزینی شرکت تعداد ۱۹۰ نفر تحت عنوان کارمند ستادی در این منطقه مشغول به خدمت می باشند. با توجه به حجم جامعه (۱۹۰ ) و مراجعه به جدول برآورد حجم نمونه مورگان، حجم نمونه تحقیق تعداد ۱۲۷ نفر که با در نظر گرزفتن ده درصد ریزش تعداد ۱۳۵ پرسشنامه جمع آوری گردید. برای جمع آوری اطلاعات موردنیاز از پرسشنامه استاندارد ساختار سازمانی رابینز (۲۰۰۰)، انگیزش شغلی هاکمن و اولدهام (۱۹۹۲) و فرسودگی شغلی مسلش (۱۹۹۵) استفاده شده است. به منظور تجزیه و تحلیل و پاسخگویی به وسالات تحقیق از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده خواهد شد. از آمار توصیفی برای استخراج فراوانی ها، درصد پاسخگویی به هر یک از گزینه ها استفاده شد. در سطح آمار استنباطی نیز برای بررسی سوالات تحقیق پس از تایید نرمال بودن داده ها از آزمون رگرسیون خطی چندگانه با استفاده از نرم افزار spss استفاده شد. نتیجه تحقیق نشان داد که ساختار سازمانی و انگیزش شغلی بر فرسودگی شغلی کارکنان شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان تاثیر دارد.

کلیدواژه ها

ساختار سازمانی، انگیزش شغلی، فرسودگی شغلی، شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.