شناسایی عوامل موثر بر اجرای حسابداری دولتی نوین (مورد مطالعه : سازمان امور مالیاتی)
محل انتشار: فصلنامه حسابداری مالی، دوره: 12، شماره: 47
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 468
فایل این مقاله در 36 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_QFAJ-12-47_002
تاریخ نمایه سازی: 1 شهریور 1400
چکیده مقاله:
هدف اساسی مقاله ارزیابی و شناسایی عوامل موثر بر اجرای حسابداری دولتی نوین براساس قانون مصوب سال ۹۴ در کشور است. براساس این قانون حسابداری دولتی در بخش عمومی ایران براساس اصول حسابداری تعهدی بایستی اجرایی گردد. مقاله حاضر با آسیب شناسی اجرای قوانین نوین حسابداری دولتی وشناسایی مهم ترین عوامل موثربر اجرای حسابداری تعهدی و راهکارهایی در راستای بهبودآن می باشد. جامعه آماری پژوهش، مدیران و کارکنان سازمان امور مالیاتی تهران هستند. روش پژوهش نیز براساس مدل آسیب شناسی سه شاخگی میرزایی و با تکنیک دلفی می باشد. ابزار گردآوری اطلاعات تکنیک دلفی و پرسش نامه محقق ساخته است که برای این منظور، با بهره مندی از ادبیات نظری و پیشینه تحقیقات انجام شده، پرسشنامه در سه مرحله بین خبرگان توزیع شد و در مرحله آخر با توجه به ضریب کندال تصمیم نهایی در رابطه با گویه های پرسشنامه اتخاد شد. داده های پژوهش با بهره مندی از نرم افزارهای آماری اس پی اس اس و لیزرل تحلیل شدند. جهت تحلیل داده ها از مدل معادلات ساختاری، تحلیل مسیر و تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. نتیجه تحقیق نشان می دهد که زیرساخت های فناوری اطلاعات و تعهد شغلی بیشترین تاثیر و از سویی دیگر عوامل پذیرش تغییر کارکنان و عوامل فرهنگی در اجرای حسابدرای دولتی نوین کمترین میزان تاثیر را دارند.درپایان محقق براساس روش مصاحبه با نخبگان راهکارهایی را درراستای بهبود اجرای این سیستم ارائه نموده است.
کلیدواژه ها:
New government accounting ، accrual accounting laws in the public sector ، organizational pathology ، حسابداری دولتی نوین ، قوانین حسابداری تعهدی در بخش دولتی( عمومی) ، آسیب شناسی سازمانی
نویسندگان
وجیهه رحمتی
Islamic Azad University
زهرا پورزمانی
Islamic Azad University
نگار خسروی پور
Islamic Azad University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :