گزارشی از عملیات رسوب زدائی از سد سفید رود به وسیله عملیات شاس در طول یک دوره 20 ساله
محل انتشار: هفتمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,054
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IREC07_065
تاریخ نمایه سازی: 15 تیر 1385
چکیده مقاله:
هدف اصلی پروژه سفید رود تنظیم و جریان های رودخانه سفیدرود برای آبیاری دشت گیلان بوده است. اهداف فرعی پروژه شامل کنترل سیل و تولید انرژی برقآبی بوده است. سد سفید رود یکی از رسوب گیر ترین سدهای جهان می باشد. و رسوبات وارده باعث کاهش قابل ملاحظه ای از حجم مخزن می شود، بگونه ای که در سال 1359 حدود 40 درصد ظرفیت مخزن از رسوب نهشته شد. که سبب نارشائی هائی در تامین آب دشت گیلان و ورود رسوبات معلق به مجاری آب نیروگاه و فرسایش دریچه های حلزونی و پره های توربین ها شده است. پس از بررسی های اولیه راه حل مسئله در تعیین سیاست بهرهبرداری از سد و بعبارت دیگر تغییر منحنی فرمان مخزن تشخص داده شد. و سرانجام طی 10 سال عملیات رسوب زدائی بین سالهای 1359 تا 1370 افزون بر 200 میلیون متر مکعب از رسوبات نهشته شده قبلی نیز تخلیه گردید.
در این تحقیق سعی شده است اهم جزئیات مستندات فنی و اجرائی که به این دستاورد ارزشمند منتج شده است ارائه گردد و در عین حال یکسری راهکارهای تخصصی و کارشناسی برای کاهش نگرانیهای بالقوه ارائه گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسن عبدی
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های هیدرولیکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
احمد طاهرشمسی
استادیار دانشکده عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :