استفاده از عملگرهای منطق فازی جهت انتخاب الگوی مناسب آمایش صنایع (مطالعه موردی: استان هرمزگان)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی کاربرد مدلهای پیشرفته تحلیل فضایی (سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین
  • کد COI اختصاصی: GISLS04_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس مرادی

عضو هیئت علمی دانشگاه هرمزگان. گروه جغرافیا

فاطمه سهولت

کارشناسی ارشد برنامه ریزی آمایش سرزمین

محمد ابراهیمی

دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تربیت مدرس تهران

چکیده

استقرار شهرک های صنعتی با توجه به معیارهای آمایش سرزمین در سطوح کلان و منطقه ای نقش بسزایی در رشد و توسعه و کاهش آسیب به محیط در پی خواهد داشت. عمده داده های مورد استفاده در زمینه انتخاب سایت مناسب، جغرافیایی هستند بنابراین فرایند انتخاب سایت، یک مشکل تصمیم گیری فضایی محسوب می شود. روش های مختلفی جهت جانمایی فعالیت ها منجمله صنایع وجود دارد که با استفاده از سیسستم اطلاعات جغرافیایی انجام می شود، روش فازی یکی از روش های مناسب جهت مکان گزینی و آمایش صنایع در مقایسه با روش صفر و یک (بولین) است. اپراتورهای منطق فازی متفاوتی جهت همپوشانی نقشه ها وجود دارد که هرکدام ضعف و توانایی هایی خاصی با توجه به مسئله پژوهش از خود نشان داده است. در پژوهش حاضر هدف، ارزیابی کارایی این عملگرهای فازی در زمینه آمایش صنایع است. تحقیق حاضر از نوع تحلیلی-اکتشافی است. شیوه گردآوری داده ها روش کتابخانه ای (اسنادی) بوده که داده های با مراجعه به سازمان های مختلف گردآوری شدهاست. پس از گردآوری داده های اولیه به منظور ارزیابی و اهمیت نسبی مولفه ها از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از منطق فازی استفاده شده است. لازم به ذکر در فرایند انجام کار از نرم افزار ArcGIS ۱۰.۵ استفاده شده است.نتایج پژوهش نشان داد، گامای ۹/. فازی به عنوان مناسب ترین عملگر مشخص شد. و بعد از آن عملگر جمع جبری فازی با ۱۳/۷۹ درصد پهنه کاملا مطلوب نیز یکی از عملگرهای مناسب می تواند مورد توجه قرار گیرد. و سایر عملگرها به دلیل حساسیت بالا و خروجی بسیار خوش بینانه نمی تواند مناسب باشد.

کلیدواژه ها

شهرک های صنعتی، عملگرهای فازی، استان هرمزگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.