الگوهای پاتولوژیک ضایعات دستگاه عصبی مرکزی در نشخوارکنندگان کوچک مرده به دنیا آمده و تازه متولد شده دارای نشانه های عصبی استان سمنان

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 241

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVR-76-1_003

تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1400

چکیده مقاله:

زمینه مطالعه: نقایص حاصل از ویروس ها در دستگاه عصبی مرکزی همراه با ایجاد تغییرات بافتی در نواحی مشخصی از این دستگاه می باشد. هدف: تعیین و دسته بندی الگوی پاتولوژیک ضایعات دستگاه عصبی مرکزی در نشخوارکنندگان کوچک مرده به دنیا آمده و تازه متولد شده دارای نشانه های عصبی استان سمنان. روش‎کار: انتخاب حیوانات مبتلا، انجام کالبدگشایی سیستماتیک، خارج نمودن مغز و نخاع به صورت کامل، نمونه برداری از نواحی مختلف دستگاه عصبی مرکزی و تهیه مقاطع بافتی شامل ۱۵ ناحیه مختلف از مغز و ۱۰ سطح مختلف از نخاع سپس مطالعه هیستوپاتولوژیک ضایعات ایجاد شده و دسته بندی آن ها. نتایج: این مطالعه بر روی ۲۰ راس بره و بزغاله دارای ضایعه التهابی غیر چرکی در مغز و نخاع صورت پذیرفت. در بررسی ظاهری مغز و نخاع ۴مورد آرتروگریپوز، ۲ مورد هیدران انسفالی، ۲ مورد پورآنسفالی، ۱ مورد هیپوپلازی نخاع و ۱ مورد هیپوپلازی مخچه مشاهده شد.بر اساس مشاهده التهاب غیرچرکی در بافت مغز و نخاع، ۲۰ نمونه مثبت مطالعه شده در ۴ دسته قرار گرفتند. در ۳ دسته اول ضایعه مشاهده شده از نوع آنسفالومیلیت غیرچرکی و ضایعه دسته چهارم از نوع آنسفالیت غیر چرکی بود به طوری که در دسته اول ۶ حیوان دچار ضایعه وسیع و فراگیر با التهاب غیرچرکی در بیش از ۷۵ درصد مقاطع مغز و نخاع، دسته دوم ۵ حیوانبا ضایعه پراکنده در کانون های متعدد و دارای التهاب غیرچرکی بین ۷۵-۵۰ درصد مقاطع، در دسته سوم ۵ حیوان دارای ضایعه محدود و کانونی با التهاب غیرچرکی درکمتر از ۵۰ درصد مقاطع و در دسته چهارم ۴ حیوان دارای ضایعه التهاب غیرچرکی در مغز و فاقد این ضایعه در نخاع بودند. نتیجه­گیری نهایی: به نظر می رسد در هر یک از ۴ الگوی پاتولوژیک معرفی شده عوامل ویروسی خاص مسئول بروز تغییرات بافتی بوده اند.

نویسندگان

سمیه فقانی

گروه پاتولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

سیدحسین مرجانمهر

گروه پاتولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

سعید بکایی

بخش اپیدمیولوژی و بیماری های مشترک گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ReferencesHunter, P., Erasmus, B.J., Vorster, J.H. (۲۰۰۱). Teratogenicity of a ...
  • Peperkamp, N.H., Luttikholt, S.J., Dijkman, R., Vos, J.H., Junker, K., ...
  • نمایش کامل مراجع