تحلیل جامعه شناختی رابطه احساس امنیت با سرمایه روانشناختی ( موردمطالعه: شهروندان ۱۵ تا ۶۴ ساله خراسان رضوی)

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 168

فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_POK-23-1_002

تاریخ نمایه سازی: 12 مرداد 1400

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: احساس امنیت، نبود خطر و ایجاد اطمینان تعریف شده است که می تواند با شکوفایی، خوش بینی، امید، خودکارآمدی و انعطاف پذیری به آسایش و آرامش منتهی شود. هدف پژوهش حاضر رابطه تبیینی بین احساس امنیت با سرمایه های روان شناختی بوده که در سطح رویکرد خردنگر امنیت وجودی گیدنز و سرمایه روان شناختی لوتانز مورد تبیین قرار گرفته است.  روش: رویکرد کمی مبتنی بر پیمایش از نوع توصیفی و تبیینی، استفاده از ابزار پرسشنامه، انتخاب ۶۱۸ نمونه از بین شهروندان ۱۵ تا ۶۴ ساله استان خراسان رضوی که با استفاده از فرمول کوکران و نمونه گیری تصادفی ساده یافته ها جمع­آوری شده است. مقدار آلفای سرمایه روان شناختی برابر ۸۴۹/۰ و احساس امنیت برابر ۹۳۰/۰ به دست آمده است. از نرم افزار Spss و روش های آمار توصیفی و استنباطی برای تجزیه و تحلیل استفاده شده است. یافته ها: نتایج توصیفی بیانگر این است که وضعیت میانگین متغیر سرمایه روان شناختی به ترتیب در حد کم و متوسط و متغیر احساس امنیت در حد متوسط به دست آمده است. نتایج فرضیه ها بیانگر این است که متغیر احساس امنیت با متغیر وابسته در سطح معناداری ۰۵/۰ مبتنی بر ضریب همبستگی (۷۲۷/۰) با شدت قوی و بر اساس مقادیر ضریب همبستگی ابعاد متغیر مستقل به ترتیب مولفه های احساس امنیت جانی، اخلاقی، اجتماعی، اقتصادی، خانوادگی و روانی رابطه معناداری با متغیر وابسته داشته اند. با توجه به مدل رگرسیون مولفه های متغیر احساس امنیت روانی، اقتصادی، اخلاقی و جانی در حدود ۴/۷۹ درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین کرده اند. نتیجه گیری: نهادینه کردن امنیت وجودی مبتنی بر نبود خطر و ایجاد اعتماد می تواند سرمایه های روان شناختی را شکوفا و با همکاری، بین متولیان حوزه امنیت، فرهنگ و اجتماع می توان امید، خوش بینی، خودکارآمدی و انعطاف پذیری را در رفتارهای شهروندان بسترسازی کرد.

نویسندگان

مهدی عمرانی

کارشناس ارشد جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سنجش احساس امنیت زنان مبتنی بر عوامل چند بعدی و میان رشته ای در شهر مشهد [مقاله ژورنالی]
  • بیات، بهرام. (۱۳۸۸). جامعه شناسی احساس امنیت، چاپ اول، تهران: ...
  • جمشیدیان، عبدالرسول؛ فروهر، محمد؛ محمدی، ناهید. (۱۳۹۳). کاربرد سرمایه روان ...
  • قابل بازیابی از:http://www.iranapsy.ir/WebUsers/iranapsy/UploadFiles/OK/۱۳۹۹۰۷۰۵۲۴۹۷۷۴-F.pdf۱۴. گیدنز، آنتونی. (۱۳۷۷). پیامدهای مدرنیته، ترجمه محسن ...
  • متقی، شکوفه؛ رضایی، صادق؛ اکبری، روح الله. (۱۳۹۷). بررسی تاثیر ...
  • مرکز آمار ایران. (۱۳۹۵). نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵. قابل بازیابی ...
  • Luthans, F., Luthans, K.W. and Luthans, B.C. (۲۰۰۴). “Positive Psychological ...
  • ۳۱.Snyder, C. R., Harris, C., Anderson, J. R., Holleran, S. ...
  • نمایش کامل مراجع