انرژی تجدیدپذیر برای صنعت معدن: مطالعات موردی، روندها و توسعه ها و مدلهای تجاری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CNRE05_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 663
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه خواجوند

دانشجوی کارشناسی ارشد معدن دانشگاه تربیت مدرس

زهرا حسنعلی زاده

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد معدن صنعتی همدان

پویا اردشیری

دانشجوی کارشناسی ارشد معدن آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

انرژیهای تجدیدپذیر برای معدنچیانی که از آن برای خردکردن ، حفر و فرآوری مواد معدنی استفاده می کنند، یک گزینه مقرون به صرفه است. تجدیدپذیرها (یا انرژی سبز) از منابعی تولید میشوند که با گذشت زمان دوباره پر میشوند. متداول ترین موارد استفاده از انرژیهای تجدید پذیر در صنعت معدن است(باد، خورشیدی، بیودیزل، انرژی زمینگرمایی، نیروگاه آبی، انرژی هیدروژن و سلول سوختی). هر قدر انرژیهای فسیلی به جان طبیعت مخرب و آزاردهنده هستند، انرژیهای نو برای آن روح تازه ای به شمار می آیند و بخشهای معدنی در راستای فعالیتهای استخراجی خود به استفاده از این انرژی ها روی آورده اند. فعالیتهای معدنی به طور اجتناب ناپذیری طبیعت را از آسیب های خود متاثر میکنند. نشت فاضلاب معادن به آبهای جاری و انتشار گازهای گلخانه ای برجسته ترین مصادیق این آسیب ها است، ولی حالا صنعت معدن جهان به استفاده از منابع تجدیدپذیر در تولید برق روی آورده تا کمی به طبیعت نزدیکتر شود. در این مطالعه سعی شده است به یک بررسی کلی در خصوص پتانسیل استفاده از انرژی خورشیدی در معادن پرداخته شود. در ادامه بصورت موردی در خصوص انرژی های تجدیدپذیر کشورهای استرالیا، کاندا، آفریقای جنوبی و ایران بحث شد. نتایج این مطالعه بیانگر آن است که استفاده از انرژی تجدیدپذیر ، نه تنها سبب کاهش هزینه ها در معادن میگردد، بلکه با کاهش مصرف سوختهای فسیلی سبب کاهش آلودگیهای زیست محیطی شده و گامی اساسی در جهت تبدیل شدن صنعت معدنکاری به صنعتی سبز و پایدار میباشد.

کلیدواژه ها

منابع انرژی تجدیدپذیر-انرژی فسیلی-سیستم انرژی ترکیبی-اجرای انرژی تجدیدپذیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.