تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر شفقت به خود و احساس ارزشمندی در فرزندان معتادان وابسته مواد مخدر خودمعرف مرکز ترک اعتیاد
محل انتشار: فصلنامه پزشکی نوید نو، دوره: 24، شماره: 77
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 420
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NNJ-24-77_008
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: اعتیاد پیچیده ترین پدیده اجتماعی جوامع مختلف انسانی تلقی می شود که با وجود رشد علم و آگاهی افراد درباره آن، در حال افزایش است. هدف تحقیق حاضر تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر شفقت به خود (خوددلسوزی) و احساس ارزشمندی در فرزندان معتادان وابسته مواد مخدر خودمعرف مرکز ترک اعتیاد شهر هشتگرد بود. مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش تحقیق، نیمه آزمایشی است. جامعه آماری پژوهش ۵۰ نفر از فرزندان مراجعه کنندگان به مرکز ترک اعتیاد بودند که از این تعداد ۲۰ نفر به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه ۱۰ نفره آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزار اندازه گیری تحقیق را پرسش نامه استاندارد خودارزشمندی CSWS کروکر و مقیاس خوددلسوزی نف تشکیل دادند. داده های استخراج شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ تجزیه و تحلیل شدند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر افزایش شفقت به خود فرزندان معتادان وابسته به مواد تاثیر داشته است. با درنظرگرفتن مجذور اتا، می توان گفت که ۷/۸۵ درصد از این تغییرات ناشی از تاثیر مداخله یا درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بوده است. درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر خودمهربانی در فرزندان معتادان وابسته به مواد تاثیر دارد (۰۰۱/۰ ≥ P). نتیجه گیری: نتایج نشان داد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر شفقت به خود و احساس خودارزشمندی تاثیر داشته است؛ لذا با توجه به تاثیر اعتیاد بر خانواده و فرزندان افراد مبتلا به اعتیاد نیاز به درمان تخصصی احساس می شود که با توجه به ماهیت درمان پذیرش و تعهد می توان از این روش درمانی برای بهبود شرایط بهره جست.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مینا غفاری جم
کارشناس ارشد، گروه روان شناسی، دانشگاه پیام نور، ایران
هیمن محمودفخه
استادیار، گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی، دانشگاه پیام نور، ایران
علی مصطفایی
استادیار، گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی، دانشگاه پیام نور، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :